Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Kat chippen

Het is in Nederland niet verplicht om een kat te laten chippen, zoals een hond laten chippen wel verplicht is. Echter komen er elk jaar duizenden katten in het asiel terecht. In de dierenasielen van de Dierenbescherming kwamen in 2011 meer dan 24.000 katten binnen. Slechts 14% daarvan werd door de Dierenbescherming herenigd met hun baasje. Uw kat laten chippen en registreren bij Petlook is daarom wel verstandig.

De eigenaar achterhalen

Ook bij andere opvangen komen gevonden katten binnen, vaak hebben de eigenaren niet de moeite genomen de kat te laten chippen en te registreren. Daardoor kunnen gevonden katten niet eenvoudig teruggebracht worden naar de eigenaren. Uw kat chippen en registreren biedt de mogelijkheid om snel te achterhalen wie de eigenaar van de kat is.

Mijn kat chippen en registreren als deze altijd binnen blijft?

Katten die niet of nauwelijks buitenkomen, moet ik die ook laten chippen en registreren? Strikt genomen niet. Maar als de kat ontsnapt, dan ontbreekt het juist de ‘binnenkatten’ aan oriëntatie vermogen om de weg terug naar huis te vinden. Daarom raden wij u aan om, ook als uw kat niet buiten komt, uw kat te laten chippen en registreren.

Organisaties pleiten voor verplichting kat chippen

Het aantal zwerfkatten stijgt, deze katten kunnen een probleem gaan vormen omdat de dieren verwilderen en zich gaan voortplanten. Organisaties als de Dierenbescherming, de DiBeVo en de KNMvD pleiten daarom ook voor het verplicht chippen en registreren van katten.

Uw kat chippen en registreren?

Nadat uw kat gechipt is bij een dierenarts, kunt u uw kat eenvoudig registreren door uw eigen Petlook-account aan te maken, via een aantal stappen kunt u alle benodigde informatie vastleggen in de database. Als u vragen hebt, kunt u altijd contact opnemen of onze veel gestelde vragen bekijken.