Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Chip om uw hond te registreren

De voordelen van uw hond registreren met een chip

Uw hond laten chippen en registreren heeft vele voordelen, vergeleken met andere identificatiemethodes. Zo is een chip diervriendelijk en eenvoudig af te lezen. Uw hond is met een chip voor iedereen uniek, zodat hij altijd geïdentificeerd kan worden. De chip gaat normaal gesproken een dierenlang leven mee.

Overige voordelen

Uw hond voelt niets van de chip, alleen het prikje zal bij het inbrengen even pijnlijk zijn. De chip om de hond te registreren kan nooit verloren gaan, hij blijft nergens achter haken en er kan niet mee gefraudeerd worden. Uw hond kan al op jonge leeftijd gechipt worden en je ziet er niets van. Vrijwel alle ziektekostenverzekeringen stellen als voorwaarde dat de hond met een chip geregistreerd is. Vaak worden de kosten voor het chippen ook vergoed door uw verzekering.

Gegevens bijhouden

De persoon waar de hond verblijft is en blijft verantwoordelijk voor de registratie. Als u uw hond via een organisatie heeft gekregen en die organisatie blijft officieel eigenaar van het dier, dan moet u de hond op uw naam registreren.

Een nestje puppy’s!

Gefeliciteerd! U gaat inspannende, maar leuke tijden tegemoet! Vergeet niet de chip in te brengen, om de jonge honden te kunnen registreren. Het inbrengen van de chip moet gebeurd zijn voordat de honden zeven weken oud zijn. Vervolgens moeten ze voor ze acht weken oud zijn, geregistreerd worden bij een van de aangewezen databanken, zoals Petlook.