Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Honden chip

Het laten zetten van een honden chip is simpel. Met een soort injectiespuit wordt de honden chip, ter grootte van een flinke rijstkorrel, onderhuids ingebracht. Dat gebeurt meestal tussen de schouderbladen. De honden chip kunt u laten zetten door een dierenarts, maar het kan ook in het dierenasiel.

Waarom een honden chip?

De belangrijkste reden waarom uw trouwe metgezel een honden chip moet hebben, heeft te maken met mensen; meer specifiek, met malafide hondenfokkers en handelaars. Door de honden chip komen misstanden in de hondenfokkerij aan het licht en kan het welzijn van de honden worden verbeterd. Kwaadwillige handelaren, die ongezonde of nog niet ingeënte honden willen verkopen, kunnen niet meer ongemerkt hun ‘handel’ in of uit ons land transporteren. Want het is altijd na te gaan waar een hond vandaan kwam en wie de eigenaar was.

Met een honden chip altijd een grotere kans op hereniging

Voor de goedwillende hondeneigenaren en hondenfokkers is een honden chip gewoon een prachtig hulpmiddel. Alle relevante gegevens kunnen worden gekoppeld aan het unieke nummer van de honden chip. Als u uitgebreid de gegevens op de honden chip invoert en de registratie bijhoudt, dan heeft u een veel betere kans om uw hond terug te vinden, mocht uw trouwe metgezel de weg kwijtraken.

Met een goede registratie staat of valt alles

Alleen als u de gegevens goed bijhoudt, dan heeft u en de hond profijt van de honden chip. Anders is al het geld, de tijd en moeite die u in de honden chip heeft gestoken, zinloos geweest.