Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Chip Kat

Een chip aanbrengen bij uw kat is niet verplicht, maar het is wel verstandig om uw kat te laten chippen en deze te registeren bij Petlook. Katten zijn onafhankelijke dieren, ze komen en gaan wanneer ze willen. Hierdoor is het moeilijk om ze in het oog te houden en duurt het meerdere dagen voordat ze vermist worden. Dat is bij honden wel anders!

Waarom uw kat chippen?

Een chip voor een kat is niet verplicht, hoewel er genoeg overtuigende argumenten zijn aan te voeren vóór een chip voor een kat. Meerdere dierenorganisaties en belangenorganisaties pleiten dan ook voor een verplichte chip en registratie voor een kat. Juist zogenaamde ‘binnenkatten’ kunnen er veel baat bij hebben: áls zij per ongeluk ontsnappen, dan hebben zij niet het richtingsgevoel dat hen weer thuis had kunnen brengen. ‘Buitenkatten’ zijn dan beter af.

Met een geregistreerde chip meer zekerheid voor u – en uw kat

Als uw kat -zonder te zijn gechipt en geregistreerd- wegloopt en goedbedoelende mensen het dier opvangen, dan wordt het moeilijker om aan te tonen dat de kat van u was. Penningen kunnen verloren gaan, adreskokertjes kunnen kwijtraken. 

Een chip registeren voor uw kat is een kleine moeite

De chip voor een kat is zo groot als een rijstkorrel en hij wordt ingebracht tussen de schouderbladen. Dit gebeurt bij een dierenarts, of bij het asiel. De kosten zijn te overzien: het varieert van ongeveer € 20,- tot € 40,-. Met een geregistreerde chip voor uw kat kunt u het dier altijd identificeren en heeft u meer mogelijkheden om uw kat terug te vinden, mocht het dier vermist worden.