Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat. Betalingen worden veilig afgehandeld middels iDeal.
Inloggen mijn account


Nieuwsoverzicht

Met Dieren Meer Mens

De Stichting ‘Met dieren meer mens’ is in 1998 opgericht met als doel structureel voorlichting te geven over de positieve effecten die huisdieren hebben op het leven en welzijn van mensen.

Overheid checkt chip dode huisdieren onvoldoende

Het Vara programma Kassa! besteedde 4 oktober 2014 aandacht aan het feit dat de overheid dode huisdieren onvoldoende controleert op een chip.

Verplichte vaccinatie hondsdolheid bij import puppies en nieuw dierenpaspoort

Jonge honden, katten en fretten moeten vanaf 29 december 2014 bij binnenkomst in Nederland verplicht gevaccineerd zijn tegen rabiës (hondsdolheid). Hierdoor zijn de jonge dieren minimaal 15 weken oud als ze naar Nederland komen. Ook worden de regels voor dierenpaspoorten strenger. Dit staat in een brief van staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken aan de Tweede Kamer. Oudere dieren moeten al gevaccineerd zijn tegen hondsdolheid bij binnenkomst in Nederland.

Besluit Houders van Dieren in werking

Op 1 juli treedt het Besluit Houders van Dieren in werking. Dat brengt een aantal veranderingen met zich mee. Zo moet een verkoper van een dier voortaan verplicht schriftelijke informatie meegeven aan de nieuwe eigenaar.

Download folder (PDF)
Sponsoren
Sasha Blend banner
AlertAdvertentie