Het verschil tussen het chippen én registreren van uw kat

Uw kat is van onschatbare waarde. Laat ‘m daarom chippen. Wanneer de poes zoekraakt en iemand anders hem vindt, dan vindt u hem door de chip altijd terug. Maar dat is niet het enige dat wij adviseren. Wat velen namelijk niet weten is dat zonder registratie, een chip niet meer is dan een chipnummer. Pas als u uw kat registreert, heeft de chip nut. Lees nu hoe u uw kat het beste chipt én registreert.

Al vanaf €7,50

Kattenbaasjes, let op!

Zonder een registratie weet een vinder niet van wie de kat is. Het chipnummer moet u dus koppelen aan uw gegevens, zoals een adres en telefoonnummer. Zo weet de dierenarts wie het baasje is. Ook kunt u bij de registratie uw kat omschrijven, zoals soort ras en kleur.

Hoe belangrijk is het chippen en registreren van uw kat?

Heel belangrijk. Waarom? In Nederland zijn er ongeveer drie miljoen katten. Waarvan maar tien procent is geregistreerd. Het asiel raakt overvol met katers en poezen zonder baas. En nog een probleem: er lopen veel verwilderde zwerfkatten rond die nooit hun eigenaar hebben teruggevonden. Tijd voor verandering, vinden wij bij Petlook.

Chip

Zo werkt chippen

Een chip is zo groot als een rijstkorrel. Men noemt dit een microchip. Een dierenarts of een beroepsmatige chipper brengt deze met naald onder de huid van de kat. Vaak wordt de chip in de hals of tussen de schouderbladen van de kat ingebracht. De naald is net iets dikker dan een vaccinatiespuit. Uw kat voelt dus hetzelfde als bij een normale vaccinatie.

Zo werkt registreren

Registreren doet het makkelijkst online bij Petlook.

  • Hier vult u het chipnummer (15 cijfers zonder punten of spatie, staan vaak onder de barcode in het vaccinatieboekje) in van uw kat die u in het paspoort vindt.
  • Laat ook u uw gegevens achter, zoals uw naam, adres en telefoonnummer.
  • Zorg ervoor dat u deze gegevens updatet als u verhuist of wisselt van telefoonnummer.  

Wat gebeurt er met uw gegevens?

Al uw gegevens zijn veilig bij Petlook. Wij verkopen deze niet door aan derden. Ook kiest u er zelf voor welke gegevens u openbaar maakt. Dit kunt u eventueel tussentijds aanpassen in het Mijn Petlook account.

Beschermde gegevens

Registreer bij Petlook

Petlook heeft een aantal voordelen ten opzichte van ander databanken. U betaalt eenmalig voor uw registratie. In het Mijn Petlook-account schrijft een baasje dieren gratis over naar een nieuwe eigenaar. Of voegt kosteloos een dier aan het account toe.

Ook het wijzigen van gegeven is kosteloos en veranderingen verwerkt Petlook 24/7. Erg handig als uw gegevens een snelle update nodig hebben bij een noodgeval. Zoals het kwijtraken van uw kat. U kiest er bijvoorbeeld in eerste instantie voor dat mensen alleen uw telefoonnummer zien. Maar wilt u bij het kwijtraken van uw kat ook uw adresgegevens tonen, dan kan dat.

Dit kost een registratie bij Petlook

  • 1 jaar is eenmalig € 7,50
  • 5 jaar is eenmalig € 15,-
  • 15 jaar is eenmalig € 25,-

Bent u inmiddels overtuigd?

Antwoorden op veelgestelde vragen over chippen en registreren

Om meer verwarring te voorkomen, vindt u hier antwoord op veelgestelde vragen.

Is het belangrijk om mijn kat te laten registreren?
Doet het chippen pijn?
Waar registreer ik mijn kat?
Wat vul ik in bij de registratie?
Moet ik bij een verhuizing mijn gegevens zelf wijzigen?
Wat gebeurt er met mijn gegevens?