Fokkers beheren eenvoudig hun registraties.

Bedrijfsmatige- en hobbyfokkers kiezen ervoor om hun dieren te registeren bij Petlook. Ook bij een eenmalig nestje.

Al vanaf €7,50

Waarom kiezen fokkers voor Petlook?

Of u nu eenmalig een nestje heeft of regelmatig nestjes, het registreren van de pups of kittens gaat gemakkelijk op uw account bij Petlook.

Via de functie “Huisdier toevoegen“ in uw account, voegt u geheel kosteloos de pups of kittens toe zodra ze gechipt zijn. U kunt zelfs een onbeperkt aantal huisdieren registeren.

Hoe het wordt vanaf 1 november 2021

Voor u als fokker gaat het volgende veranderen:

  • Als fokker heeft u verplicht een UBN nodig.
  • Pups moeten voor de 7e week gechipt worden en een paspoort krijgen. Het EU-dierenpaspoort wordt verplicht voor alle honden.
  • Petlook adviseert om een dierenarts de chip te laten plaatsen. Om de chip te registreren en om het paspoort aan te maken heeft de dierenarts uw UBN nodig.
  • Vervolgens registreert u de pups op uw naam met het chipnummer bij een erkende databank zoals Petlook.
Logo RVO

Gaan de pups naar hun nieuwe baasje?

Dan kunt u eenvoudig de registratie van de pups doorsturen naar de nieuwe baasjes via Mijn Petlook. Daarmee regelt u meteen de verplichte wijziging van gegevens. De pups krijgen tenslotte een ander baasje.

De nieuwe baasjes kunnen vervolgens weer eenvoudige de registratie van de pup op hun naam zetten.

Petlook zal de veranderingen voor u faciliteren waar het mogelijk is, maar u zult zelf aan de eisen moeten voldoen! Lees daarom onderstaande links:

Functies zoals: Huisdier verkocht

Wanneer één van uw puppies een nieuw baasje heeft, kunt u de puppy eenvoudig overdragen. Hiermee meldt u de puppy automatisch af en kunt u een bewijs mailen of afdrukken waarmee de nieuwe eigenaar kan registreren zonder dat het chipnummer, geslacht en geboortedatum opnieuw ingetikt hoeven te worden.

Dit zorgt voor een actuele administratie en veel minder foute registraties!

Bent u de puppy dan kwijt?

Nee, in uw account kunt u altijd weer de verkochte dieren terugvinden op geboortedatum of chipnummer, wat dat betreft houdt Petlook voor u uw administratie bij!

Vragen voor fokkers

Ben ik verplicht mijn pups te chippen?
Hoe registreer ik mijn pups?
Wat gebeurt er met de registratie als ik de pups verkoop?