Huisdier vermist - Animal alert

Petlook zet zich in voor goed geregistreerde huisdieren, zodat vermiste huisdieren weer snel herenigd kunnen worden met hun eigenaren.
We geven graag tips en tricks om u te helpen als uw huisdier vermist is.

Voorkom vermissing van uw hond of kat

Het is de ergste nachtmerrie van elk honden- of kattenbaasje: uw huisdier raakt vermist. Veel honden en katten komen na een paar uurtjes weer veilig thuis, maar soms ook niet. Wat moet u doen als uw huisdier niet meer thuis komt? Als uw hond of kat vermist is, dan wilt u er natuurlijk alles aan doen om uw huisdier zo snel mogelijk te vinden.

Het goede nieuws is dat ze in veel gevallen worden teruggevonden, en dat u er veel aan kunt doen om vermissing te voorkomen.

Kat vermist

Een binnenkat die per ongeluk buiten de veilige huisomgeving komt zal zich, zeker in de eerste dagen, verstoppen in een straal van zo’n 150 meter rondom de plek waar de kat is ontsnapt. De kat zoekt als het ware een veilige schuilplek. Vraag uw buren of ze bijvoorbeeld in de schuur of gestalde caravan willen kijken.

Bij een vermiste buitenkat moet u zich afvragen wat er is gebeurd. Wat kan de oorzaak van zijn dat uw kat niet meer terug naar huis komt?
Vaak komt het doordat de kat is geschrokken van een verandering in de omgeving. Denk hierbij aan:

  • Een feestje in de buurt
  • Wegwerkzaamheden in de omgeving
  • Een nieuwe dominante kat in de buurt 
  • Komst van een nieuw gezinslid

 

Hond vermist

Vaak gaan baasjes vlak na de vermissing rondlopen, om de hond te zoeken. Toch is het advies om niet te ver van de plek van vermissing weg te lopen. Een hond keert vaak terug naar de plek waar hij u voor het laatst gezien heeft. Daarnaast kan de hond ook naar bekende plekken lopen, bijvoorbeeld het park waar jullie altijd een rondje lopen.

Roep, fluit, ritsel, rammel. Het maakt niet uit wat, als uw hond maar kan herkennen waar u zich bevindt. Grote kans dat uw hond na zijn dolle vijf minuten naar u op zoek gaat. Doorgaans spelen de volgende punten een rol bij het vermist raken van een hond:

  • De hond luistert niet goed naar de commando’s van de baas
  • De hond heeft een sterk jacht- of zwerfinstinct
  • De hond is ergens van geschrokken

Huisdier vermist? Tips om ze terug te vinden

Is uw hond, kat of ander huisdier vermist dan hebben wij een aantal tips die u kunnen helpen om uw huisdier snel terug te vinden.

Laat uw huisdier chippen en registreren
Geef uw huisdier een GPS tracker en/of een dierenpenning
Zet Social Media in
Hang posters op in de buurt
Ik heb een dier gevonden, wat moet ik doen?