Huisdier vermist - Animal alert

Petlook zet zich in voor het terugvinden van vermiste huisdieren. We geven graag tips en helpen via Facebook mee in de zoektocht!

Voorkom vermissing van uw hond of kat

Het is de ergste nachtmerrie van elke honden- of kattenbaasje: uw huisdier raakt vermist. Veel honden en katten komen na een paar uurtjes weer veilig thuis, maar soms ook niet. Wat moet u doen als je huisdier niet meer thuis komt? Als uw hond of kat vermist is, dan wilt u er natuurlijk alles aan doen om uw huisdier zo snel mogelijk te vinden.
 
Het goede nieuws is dat ze in veel gevallen worden teruggevonden, en dat u er veel aan kunt doen om vermissing te voorkomen.

Kat vermist

Is uw kat vermist dan moet u onderscheid maken tussen binnenkatten en buitenkatten.

Een binnenkat die per ongeluk buiten de veilige huisomgeving komt zal zich, zeker in de eerste dagen, verstoppen in een straal van zo’n 150 meter rondom de plek waar de kat is ontsnapt. De kat zoekt als het ware een veilige plek. Dus vraag uw buren of ze bijvoorbeeld in hun schuurtje of gestalde caravan willen kijken

Bij een vermiste buitenkat moet u zich afvragen wat er is gebeurd. Wat kan er de oorzaak van zijn dat uw kat niet meer terug naar huis kan. Vaak komt het doordat de kat is geschrokken van een verandering in de omgeving. Denk hierbij aan:

  • een feestje in de buurt
  • wegwerkzaamheden vlakbij
  • opgesloten in een huis of schuurtje van buren die op vakantie zijn gegaan
  • een nieuwe dominante kat in de buurt 
  • meegereden met een vertrekkende caravan, (vracht)auto  of pakketdienst in de buurt

Op de hoogte blijven? Volg Petlook ook op Facebook

 

Hond vermist

Vaak gaan baasjes vlak na de vermissing rondlopen, om de hond te zoeken. Toch is het advies om niet te ver van de plek van vermissing weg te lopen. Een hond keert vaak terug naar de plek waar hij u voor het laatst gezien heeft of de hond gaat naar bekende plekken waar je bijvoorbeeld altijd je rondje loopt.

Roep, fluit, ritsel, rammel. Het maakt niet uit wat, als uw hond maar kan herkennen waar u zich bevindt. Grote kans dat uw hond na zijn dolle vijf minuten naar u op zoek is.
Doorgaans spelen de volgende punten een rol bij het vermist raken van een hond:

  • De hond luistert niet goed naar de commando’s van de baas
  • De hond heeft een sterk jacht- of zwerfinstinct
  • De hond is ergens van geschrokken

Op de hoogte blijven? Volg Petlook ook op Facebook

Huisdier vermist. Tips om ze terug te vinden

Is uw hond, kat of ander huisdier verdwenen dan hebben we tips om uw huisdier snel terug te vinden.

Laat uw huisdier chippen en registreren
Geef uw huisdier een GPS tracker en/of een dierenpenning
Zet Social Media in
Hang posters op in de buurt

Volg Petlook op Facebook

Petlook helpt u bij het vinden van vermiste huisdieren via onze Facebookpagina. Daarnaast vindt u op onze Facebookpagina leuke honden- en kattennieuwtjes, geven antwoord op praktische vragen, krijgt u tips hoe u bijvoorbeeld om kan gaan met dieren op vakantie. Tenslotte is onze dierenarts Peter Klaver ook van de partij met leuke informatieve filmpjes!