Registreer uw kat simpel & snel bij Petlook

Wij zijn een door de overheid erkende online databank voor huisdieren met een chip.

Al vanaf €7,50

Gefeliciteerd met uw nieuwe kat!

Nadat u in Nederland een kitten of een oudere kat heeft gekocht of gekregen, is het verstandig om hem/haar te laten chippen en daarna het chipnummer te registreren. Dit noemen we de chipregistratie. Bij het registreren van de kat koppelt u de gegevens van uw kat aan uw eigen gegevens door middel van uw account “Mijn Petlook”. U heeft via uw Petlook account altijd toegang tot de databank om de gegevens te wijzigen.

Registreer uw kat in 4 stappen

Klik 'Direct registreren'

Start de registratie van uw kat.

Vul uw gegevens in

Vul de naam van uw kat en uw persoonlijke gegevens in.

Kies abonnement

Kies een abonnement en krijg toegang tot 'Mijn Petlook'.

Maak uw profiel compleet

Vul de gegevens van uw kat zoals ras of geslacht in.

Hoe gaat kat registratie in zijn werk?

Bij Petlook kunt u de registratie van uw kat(ten) geheel zelf online doen. U begint met een account aan te maken. “Mijn Petlook” noemen we dat.

De kosten van een account zijn afhankelijk van het abonnement dat u kiest. Petlook biedt de volgende abonnementen:

 • 1 jaar voor €7,50
 • 5 jaar voor €15,00
 • 15 jaar voor €25,00 - Meest gekozen!

Welke gegevens heeft u nodig voor de registratie van uw kat?

Om uw kat succesvol te kunnen registeren hebben wij de onderstaande gegevens nodig. Nadat de registratie van uw kat succesvol is afgerond kunt u zijn profiel verder aanvullen en compleet maken. Hierbij kunt u o.a. het ras aangeven, gewicht en geslacht maar ook een foto toevoegen van uw kat. Daarnaast is het ook mogelijk om voor elke kat een eigen medisch dossier aan te maken waarbij u eventuele allergieën of medicijnen kunt vermelden. Of niet onbelangrijk, de desbetreffende dierenarts van uw kat.

Van uw kat:

 • De roepnaam
 • Geboortedatum
 • Het chipnummer

Moet ik voor elke kat een nieuw account aanmaken?

Nee; In uw account kunt u tijdens de duur van uw abonnement een onbeperkt aantal huisdieren registreren. Als uw account verlopen is kunt u die online meteen verlengen.

 

Kan ik ook andere huisdieren op mijn account registeren?

Ja; u kan al uw gechipte huisdieren die u bezit in één account registreren.

Ter voorbeeld: als u 2 katten en één hond bezit, kunt u deze allemaal op één account registreren zonder extra kosten.

 

Mijn account is verlopen, is mijn kat nu ook uitgeschreven?

Nee; Uw account verloopt, maar de chip registraties blijven 30 jaar staan! Dat is wettelijk geregeld.

Hond en kat

Waar moet u rekening mee houden bij een kat registreren?

Alleen een up-to-date registratie van uw kat heeft nut! Wanneer uw kat weg loopt is het voor zowel u als de vinder fijn dat alle gegevens actueel zijn. Als er zich wijzigingen in uw persoonlijke situatie voordoen, dient u deze aan te passen in de databank van Petlook. Gaat u bijvoorbeeld verhuizen, of u krijgt een ander telefoonnummer of e-mailadres? Deze wijzigingen hebben grote invloed op de registratie van uw kat. Als uw kat een andere eigenaar krijgt, moet u de registratie afmelden. De nieuwe eigenaar dient de kat zelf opnieuw te registreren.

Is uw kat vermist?

In het geval dat uw kat vermist is, kunt u hiervan melding doen in uw Petlook account met de gebeurtenis 'Vermist'. Als uw kat weer veilig thuis is, kunt u ook hiervan melding doen in uw account met de melding 'Gevonden'.

Als uw kat is overleden

Als uw geliefde kat is overleden, kunt u de registratie afmelden met de gebeurtenis 'Overleden'.

Petlook is dé online databank voor huisdieren met een chip.

Registreer al uw huisdieren simpel & snel bij Petlook.

 • Door de overheid erkende databank
 • Onbeperkt aantal dieren registreren op een account
 • Voor dierenbezitters, fokkers, dierenartsen
 • U beheert uw eigen data
 • Medisch dossier
Petlook account: huisdieren overzicht

Waarom zou ik voor Petlook kiezen?

Petlook is de oudste online huisdieren databank van Nederland: opgericht in 1999 en online sinds april 2000. De oprichters zijn de twee dierenartsen Bulle Koster en Peter Klaver.

Petlook is transparant

De gegevens van Petlook zijn gewoon opvraagbaar bij de Kamer van Koophandel (KvK). Er zijn geen nevenactiviteiten. Simpel - er is 1 BV en 1 doel; dier registratie en vermiste dieren weer snel terug brengen bij de eigenaar.

Veiligheid & privacy

Petlook heeft veel tijd gestoken in het beveiligen van de database. De gegevens, de naam en het adres van de eigenaar, dit alles is niet door derden in te zien of te kopiëren. Het spreekt vanzelf dat uw gegevens niet worden verkocht aan derden. De eigenaar kan zelf de gegevens van de hond registratie verwijderen, de oude gegevens worden niet bewaard behalve die gegevens die we wettelijk verplicht zijn te bewaren.

Altijd online inzicht in uw gegevens

Petlook stuurt geen kaartjes, passen en dergelijke; u heeft zelf een gebruikersnaam en wachtwoord bedacht en met die 2 gegevens kunt u 24/7 wereldwijd inloggen via internet op uw “Mijn Petlook” account om gegevens aan te passen, toe te voegen of te verwijderen.

Gebruikersgemak

Al uw huisdieren op staan op één(1) account; we rekenen niet per huisdier; als u een account heeft kunt u zoveel dieren toevoegen en zoveel wijzigen als u wilt.

Telefonisch bereikbaar

Mocht u hulp nodig hebben met het registreren van uw hond, dan kunt u ons altijd telefonisch bereiken via de klantenservice.

Erkend onafhankelijk

Er is geen koppeling van de Petlook databank met gemeentes, alleen met de wettelijk verplichte centrale databank van de Rijksverheid. Petlook werkt, net als alle andere erkende databanken, samen met de twee grootste zoekmachines: www.dierenkwijt.nl en www.chipnummer.nl.  Hier zoeken alle dierenartsen, dierenasiels en dierenambulance in als ze een dier met een chip hebben gevonden.

"Welke databank moet ik gebruiken? Er zijn 10 erkende databanken, welke moet ik kiezen om mijn kat te registreren? Mag ik kiezen wie ik wil of zijn er verplichtingen?"

De registratie van uw kat kunt u het beste doen bij een door de overheid aangewezen internetdatabank. De RVO (de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, heeft onder andere Petlook aangewezen als een erkende databank.

Makkelijke site, we kunnen er meerdere dieren op een account registreren! Toen ik belde over een vraag, werd ik meteen goed geholpen door een vriendelijke mail.
Een vriendin heeft petlook aangeraden. Zeer te spreken over de service. Het is eenvoudig en je kan makkelijk dingen wijzigen. Klantenservice goed bereikbaar.
Ik werd snel en duidelijk behandeld, Chapeau! Met andere woorden GEWELDIG 9!
Ik kreeg snel antwoord, alleen kan ik niet alles invullen, dus ik wacht op instructies.
Heb contact gelegd met de klantenservice van Petlook met een vrij lastige vraag, kreeg meteen (op zondagavond!) antwoord, met duidelijke verdere vragen en vervolgens was alles binnen een dag helemaal in orde. Het was een meer dan positieve ervaring!
Vraag gesteld via de mail. Binnen een uur antwoord, kort en krachtig, met de juiste info. Meer had ik niet nodig. Had zelf niet goed gekeken, maar dat terzijde.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen? We helpen u graag!

Is het belangrijk om mijn kat te laten registreren?
Doet het chippen pijn?
Waar registreer ik mijn kat?
Wat vul ik in bij de registratie?
Moet ik bij een verhuizing mijn gegevens zelf wijzigen?
Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Recent dierennieuws