3 verrassende cadeaus voor katten voor onder de kerstboom

Kat · 2 minuten leestijd

Met slechts een paar weken tot Kerstmis, is het hoog tijd om uzelf te verdiepen in het perfecte kerstcadeau voor uw familie. U hoeft niet lang na te denken over wat er op het verlanglijstje zou staan van het belangrijkste familielid: uw kat. Een kattenspeeltje, een lekkere snack of een fancy voerbak: er zijn vele mogelijkheden om uw kat te verblijden. In dit artikel hebben we de meest verrassende cadeaus voor katten op een rijtje gezet speciaal voor onder de kerstboom.

Cadeautip #1: stimulerende valeriaanspeeltjes

Alhoewel valeriaan bekend staat om de rustgevende werking op mensen, reageren de meeste katten juist euforisch op valeriaan. De geur van valeriaan zet aan tot jagen, trappelen en spelen en stimuleert het jachtinstinct van een kat. Een belangrijke behoefte van uw kat! Valeriaanspeeltjes zijn daardoor een perfect cadeau voor katten. 

De speeltjes zijn in vele kleuren en vormen verkrijgbaar, van grijze muizen tot kleurrijke kussentjes. Let er bij het kiezen van het juiste valeriaanspeeltje op dat het stof geen giftige stoffen bevat (het liefst 100% natuurlijke materialen) en dat het valeriaankruid van hoogwaardige kwaliteit is. U kunt ook los valeriaankruid kopen en de bestaande speeltjes van uw kat hiermee besprenkelen. Dat beloven extatische feestdagen te worden voor uw kat!

Cadeautip #2: uitdagende voerpuzzel

In de vrije natuur beleeft een kat volop avonturen en is hij gewend om te werken voor zijn voedsel. Hij kan jagen, klimmen, rennen en ontdekken en heeft alle bewegingsvrijheid. Elke kat heeft de behoefte om dit natuurlijke gedrag in meer of mindere mate te kunnen vertonen. Ook dus als het om een binnenkat gaat. 

Voerpuzzels zijn een van de manieren om de hersens van uw kat te laten kraken en verveling tegen te gaan. Een écht verrassend cadeau voor katten. Het verrijkt haar leefomgeving en verhoogt ook nog eens het zelfvertrouwen van uw kat. Een ander bijkomend voordeel: het stimuleert een gezonde voedselopname omdat uw kat niet meer de kans krijgt om haar eten in één keer op te schrokken.

Gaat u op zoek naar een voerpuzzel, dan is het belangrijk om er een te kiezen die bij uw kat past. Begin bijvoorbeeld niet meteen met de moeilijkste puzzel en houd ook rekening met de persoonlijke voorkeuren van uw kat. Het is dan ook raadzaam om meerdere verschillende voerpuzzels door uw woning te verspreiden om zo te achterhalen waar uw kat blij van wordt.

Omdat dierenspeciaalzaken vaak maar een klein assortiment aan voerpuzzels hebben, kunt u uw zoektocht het beste online beginnen bij webshops zoals Zooplus. Heeft u weinig budget? Weet dat u ook heel eenvoudig zelf leuke voerpuzzels in elkaar kunt knutselen voor uw huiskamertijger. Google en YouTube staan vol gratis inspiratie!

Cadeautip #3: zelfverwarmende kattenmat

Naast eten en spelen is natuurlijk ook slapen een favoriete bezigheid van katten. Er is dus bijna geen beter cadeau voor katten dan een warme en comfortabele slaapplek. Zeker nu de meeste katteneigenaren de thermostaat een stuk lager hebben staan dan voorgaande jaren, is er nog meer noodzaak om uw kat extra warme plekjes aan te bieden. De ene kat houdt van een beschermd holletje en de ander geeft liever de voorkeur aan een zacht mandje. Bied het beiden aan zodat uw kat keuzes heeft, want overvloed en controle is belangrijk voor katten. 

Wilt u uw kat écht verrassen en blij maken, dan mag een zelfverwarmende kattenmat of warmtemat absoluut niet onder de kerstboom ontbreken! Zeker als u een oudere kat heeft die zichzelf wat minder goed warm kan houden. Het voordeel is dat u geen stopcontact in de buurt hoeft te hebben zoals bij een elektrische kattendeken en dat uw kat zichzelf kan warm houden door het isolerende materiaal in de mat. Volop verkrijgbaar op Bol.com en Amazon en gegarandeerd een succes!

Voorkomen dat uw kat kwijtraakt, is natuurlijk het allermooiste kerstcadeau. Laat haar chippen!

Gerelateerde artikelen