Spelen is belangrijk voor katten

Kat · 2 minuten leestijd

Met spelen leert de kat zijn grenzen verkennen

Katten leren spelenderwijs wat ze wel en niet kunnen, wat de grenzen zijn en hoe sterk ze eigenlijk zijn. Belangrijker, ze leren met spelen nieuwe vaardigheden en het gaat verveling tegen.

Katten spel

Voorkom verveling met deze spellen

Kattenspeurtocht

Katten zijn goede speurders. Laat de kat aan de brokjes snuffelen en leg ze in het zicht. Maak het daarna moeilijker door ze uit het zicht te verstoppen en kijk of ze de brokjes toch vindt. Doe dit lekker buiten in de tuin. Leg de brokjes bijvoorbeeld achter bloempotten of planten.

Verstoppertje

Katten vinden het geweldig als ze iets achterna mogen rennen. Dit is dankzij hun jachtinstinct. Met name als iets langzaam beweegt en dan weer verdwijnt achter de bank of onder een kussen. Koop een muisje aan een hengel of een laserlampje. Laat deze vervolgens langzaam uit het zicht van de kat verdwijnen. Wedden dat ze erachteraan vliegt?

Katten-apps

Regenachtige dagen zijn perfect voor een binnenactiviteiten. In het digitale tijdperk zijn apps op uw tablet om uw kat te vermaken onmisbaar. Er bestaan apps waarmee uw kat zelf kunt spelen. Uw poes kan op het scherm zelf vissen of een laserlichtje vangen op het scherm. Vraag wel even aan de dierenarts welke schermhelderheid het beste is voor de ogen.

Kat-en-muis-spel

Katten zijn dus jagers. Kat-en-muis is het perfecte spel om uw kat nog eens uit te dagen in haar jachtskills. Pak een oude schoenendoos en knip er aan de bovenkant een paar grote gaten in. Knip vervolgens een strook uit de zijkant van de doos. Via de opening aan de zijkant steekt u een stok met iets pluizigs eraan. U kat steekt dan haar pootjes door de gaten om de ‘muis’ te vangen.

Heeft u nog leuke speltips voor uw kat?

Gerelateerde artikelen