Hond registreren veilig & snel bij Petlook

Wij zijn een door de overheid erkende online databank voor huisdieren met een chip.

Al vanaf €7,50

Registreer uw hond in 4 stappen

Klik 'Direct registreren'

Start de registratie van uw hond.

Vul uw gegevens in

Vul de naam van uw hond en uw persoonlijke gegevens in.

Kies abonnement

Kies een abonnement en krijg toegang tot 'Mijn Petlook'.

Maak uw profiel compleet

Vul de gegevens van uw hond zoals ras of geslacht in.

Gefeliciteerd met uw nieuwe hond!

Wat leuk - gezinsuitbreiding! U staat op het punt om een hond te kopen of u heeft dit recentelijk al gedaan. Een leuke maar ook spannende tijd met veel verantwoordelijkheden!

Nadat u in Nederland een pup of een oudere hond heeft gekocht of gekregen, bent u vanuit de wet verplicht om de hond, eigenlijk het chipnummer van de hond, binnen 14 dagen na aankoop te registreren. Dit noemen we de chipregistratie. U kunt uw pup of hond registreren in de databank van Petlook. Bij het registreren van de hond koppelt u de gegevens van uw hond aan uw eigen gegevens door middel van uw account “Mijn Petlook”. U heeft via uw Mijn Petlook account altijd toegang tot de databank om gegevens te wijzigen.

Hoe gaat de registratie van uw hond in zijn werk?

Bij Petlook kunt u de registratie van uw hond geheel zelf online doen. U begint met een account aan te maken. “Mijn Petlook” noemen we dat. 

De kosten van een Mijn Petlook account zijn afhankelijk van het abonnement dat u kiest. Petlook biedt de volgende abonnementen:

 • 1 jaar voor €7,50
 • 5 jaar voor €15,00
 • 15 jaar voor €25,00 - Meest gekozen!

Moet ik voor elk huisdier een nieuw account aanmaken?

Nee; In uw account kunt u tijdens de duur van uw abonnement een onbeperkt aantal huisdieren registreren. Als uw account verlopen is kunt u die online meteen verlengen.

Kan ik ook andere huisdieren op mijn account registeren?

Ja; u kunt al uw gechipte huisdieren die u bezit in één account registreren.

Bijvoorbeeld: als u twee katten en één hond bezit, kunt u deze allemaal op één account registreren zonder extra kosten.

Mijn account is verlopen, is mijn hond nu ook uitgeschreven?

Nee; Uw account verloopt, maar de chip registraties blijven 30 jaar staan! Dat is wettelijk geregeld.
Zonder account kunt u alleen geen kosteloze wijzigingen doorvoeren of nieuwe huisdieren toevoegen.

Welke gegevens heeft u nodig voor de registratie van uw hond?

Om uw hond succesvol te kunnen registeren hebben wij de onderstaande gegevens nodig. Nadat de registratie van uw hond succesvol is afgerond kunt u het profiel verder aanvullen en compleet maken. Hierbij kunt u o.a. het ras aangeven, gewicht en geslacht, maar ook een foto toevoegen van uw hond. Daarnaast is het ook mogelijk om voor elke hond een eigen medisch dossier aan te maken waarbij u eventuele allergieën of medicijnen kunt vermelden. En ook niet onbelangrijk; voeg ook de desbetreffende dierenarts toe aan het profiel van uw hond.

Van uw hond:

 • Roepnaam
 • Geboortedatum
 • Chipnummer

Van uzelf:

 • Uw naam
 • Uw woonadres
 • Uw telefoonnummer
 • Uw e-mailadres

Waar moet u rekening mee houden bij de registratie van uw hond?

Alleen een up-to-date registratie van uw hond heeft nut! Wanneer uw hond weg loopt is het voor zowel u als de vinder fijn dat alle gegevens actueel zijn. Als er zich wijzigingen in uw persoonlijke situatie voordoen, dient u deze aan te passen in uw Mijn Petlook account. Gaat u bijvoorbeeld verhuizen, of u krijgt een ander telefoonnummer of e-mailadres? Deze wijzigingen hebben grote invloed op de registratie van uw hond. Als uw hond een andere eigenaar krijgt, moet u de registratie afmelden. De nieuwe eigenaar dient de hond zelf opnieuw te registreren bij een databank, binnen twee weken na het overnemen van de hond.

Is uw hond vermist?

In het geval dat uw hond vermist is, kunt u hiervan melding doen in uw Mijn Petlook account met de gebeurtenis 'Vermist'. Als uw hond weer veilig thuis is, kunt u ook hiervan melding doen in uw Mijn Petlook account met de melding 'Gevonden'

Als uw hond is overleden

Als uw geliefde hond is overleden, moet u de registratie afmelden met de gebeurtenis 'Overleden'. Dit moet u volgens de Wet binnen twee weken na de overlijdensdatum gedaan hebben.

Petlook is dé online databank voor huisdieren met een chip.

Registreer al uw huisdieren veilig & snel bij Petlook.

 • Door de overheid erkende databank
 • Onbeperkt aantal dieren registreren op een account
 • Voor dierenbezitters, fokkers en dierenartsen
 • U beheert uw eigen data
 • Medisch dossier
Petlook account: huisdieren overzicht

Waarom zou ik voor Petlook kiezen?

Petlook is de oudste online huisdieren databank van Nederland: opgericht door dierenartsen in 1999 en online sinds april 2000.

Petlook is transparant

De gegevens van Petlook zijn opvraagbaar bij de Kamer van Koophandel (KvK). Er zijn geen nevenactiviteiten. Petlook heeft als doel; dieren registreren en vermiste dieren weer snel herrenigen met de eigenaar.

Veiligheid & privacy

Petlook heeft veel tijd gestoken in het beveiligen van de database. De gegevens, de naam en het adres van de eigenaar, dit alles is niet door derden in te zien of te kopiëren. Het spreekt voor zich dat uw gegevens niet worden verkocht aan derden. De eigenaar kan zelf de gegevens van de hond registratie verwijderen, de oude gegevens worden niet bewaard, behalve de gegevens die we wettelijk verplicht zijn te bewaren.

Altijd online inzicht in uw gegevens

Petlook stuurt geen kaartjes, passen en dergelijke; u heeft zelf een gebruikersnaam en wachtwoord bedacht en met die twee gegevens kunt u 24/7 wereldwijd inloggen via internet op uw Mijn Petlook account om gegevens aan te passen, toe te voegen of te verwijderen.

Gebruikersgemak

Al uw huisdieren op staan op één account; we rekenen geen kosten per huisdier. Als u een Mijn Petlook account heeft kunt u zoveel dieren toevoegen en zoveel wijzigen doorvoeren zoals u wilt.

Bereikbaarheid

Mocht u hulp nodig hebben met het registreren van uw hond, dan kunt u ons bereiken via de klantenservice.

Erkend onafhankelijk

Er is geen koppeling van de Petlook databank met gemeentes, alleen met de wettelijk verplichte centrale databank van de Rijksoverheid. Petlook werkt, net als alle andere erkende databanken, samen met de twee grootste zoekmachines: www.dierenkwijt.nl en www.chipnummer.nl. Hier zoeken alle dierenartsen, dierenasiels en dierenambulance in als ze een dier (met een chip) hebben gevonden.

"Welke databank moet ik gebruiken? Er zijn negen erkende databanken, welke moet ik kiezen om mijn hond te registreren? Mag ik kiezen wie ik wil of zijn er verplichtingen?"

De registratie van uw hond moet gebeuren bij een door de overheid aangewezen databank. De RVO (de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, heeft onder andere Petlook aangewezen als een erkende databank voor de hond registratie.

Makkelijke site, we kunnen er meerdere dieren op een account registreren! Toen ik belde over een vraag, werd ik meteen goed geholpen door een vriendelijke mail.
Een vriendin heeft petlook aangeraden. Zeer te spreken over de service. Het is eenvoudig en je kan makkelijk dingen wijzigen. Klantenservice goed bereikbaar.
Ik werd snel en duidelijk behandeld, Chapeau! Met andere woorden GEWELDIG 9!
Ik kreeg snel antwoord, alleen kan ik niet alles invullen, dus ik wacht op instructies.
Heb contact gelegd met de klantenservice van Petlook met een vrij lastige vraag, kreeg meteen (op zondagavond!) antwoord, met duidelijke verdere vragen en vervolgens was alles binnen een dag helemaal in orde. Het was een meer dan positieve ervaring!
Vraag gesteld via de mail. Binnen een uur antwoord, kort en krachtig, met de juiste info. Meer had ik niet nodig. Had zelf niet goed gekeken, maar dat terzijde.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? We helpen je graag!

Hoe kan ik mijn huisdier registeren?
Wat zijn de kosten van een registratie?
Kan ik meerdere dieren in Mijn Petlook registreren?
Ik heb mijn hond of kat gekocht uit het buitenland via een stichting, wat moet ik weten?

Recent dierennieuws