Een kerstcadeau voor uw hond: de beste tips!

Hond · 2 minuten leestijd

Heeft u de kerstinkopen al gedaan voor uw familie? Vergeet hierbij vooral niet het belangrijkste familielid: uw hond! Want ook die verdient uiteraard de meest fantastische verrassing onder de kerstboom. Aangezien de mogelijkheden eindeloos zijn, geven wij u in dit artikel 3 tips voor het beste kerstcadeau voor uw hond!

Hond kado

Cadeautip #1: een uitdagende snuffelmat

Naast lichamelijke beweging hebben honden ook de behoefte om hun neus te gebruiken om nieuwe dingen te ontdekken en hun denkvermogen te stimuleren. Een paar minuten per dag uw hond op een speelse manier uitdagen kan ervoor zorgen dat uw hond zich niet gaat vervelen.

Een snuffelmat helpt uw hond hierbij! In een snuffelmat verstopt u brokjes of snoepjes die uw hond vervolgens kan zoeken en opspeuren. Het daagt uw hond niet alleen mentaal uit; het gebruik van de neus maakt uw hond ook rustiger en kalmer. Ook een ideaal hulpmiddel voor momenten waarop uw hond wat langer alleen thuis is. 

Niet alle dierenspeciaalzaken verkopen snuffelmatten of ze hebben slechts een beperkt assortiment, dus wilt u de perfecte snuffelmat die bij uw hond én bij uw interieur past, begin uw zoektocht dan online (bijvoorbeeld via Google of op Bol.com of Amazon). Het voordeel is dat u dan meteen recensies kunt vergelijken.

Cadeautip #2: een zelfverwarmende hondenmat

Nu de meeste hondeneigenaren de thermostaat een stuk lager hebben staan door de hoge energieprijzen, doet u uw hond een groot plezier met een extra warme slaapplek. Zeker als u een senior hond heeft die zichzelf wat moeilijker warm kan houden. Een zelfverwarmende hondenmat of warmtemat mag dan ook absoluut niet ontbreken onder de kerstboom! Het voordeel is dat u geen stopcontact in de buurt hoeft te hebben zoals bij een elektrische hondendeken en dat uw hond zichzelf warm houdt door het isolerende materiaal in de mat. Volop verkrijgbaar op Bol.com en Amazon en gegarandeerd een succes!

Cadeautip #3: een antislip hondenriem met extra grip

Is uw hond een sterke krachtpatser die behoorlijk hard aan de riem trekt? Of heeft u zelf wat minder kracht in uw handen? Dan is een lange antislip-lijn met extra grip een welkom kerstcadeau, voor zowel u als uw hond! Kies een antislip-lijn die gemaakt is van kwaliteitsnylon met rubber ingeweven en u heeft een prettige riem te pakken met extra grip. Met deze riem maakt u een einde aan het verkrampte gevoel in uw handen als uw hond trekt. Dat maakt het wandelen een stuk relaxter!

Het ultieme kerstcadeau? Voorkom dat uw hond kwijtraakt en laat hem chippen!

Gerelateerde artikelen