Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Huisdier registratie

U kunt vele soorten dieren laten chippen en registreren. Vanzelfsprekend kunt u honden chippen, maar ook katten en andere dieren zoals fretten. Na het chippen volgt de huisdier registratie. Een weggelopen huisdier, dat bij een dierenasiel of dierenambulance terecht is gekomen, zal met een chipreader worden ‘gelezen’. Als de huisdier registratie correct is uitgevoerd, kunt u snel weer worden herenigd met uw geliefde hond, kat, etc. Een huisdier registratie heeft echter meer voordelen.

De vele voordelen van huisdier registratie

Tijdens grenscontroles geeft een correcte dieren registratie antwoord op de vraag of het illegaal gevangen dieren betreft. Registratie van uw huisdier gaat de activiteiten van malafide handelaren tegen. Als uw hond is gestolen en hij of zij wordt terug gevonden, kunt u aantonen dat de hond bij u hoort. 

Uw huisdier registratie goed bijhouden

Als u verhuist, uw huisdier vermist is, overlijdt of een ander baasje krijgt, dan is het belangrijk om dat te veranderen in de huisdier registratie (zelfs verplicht als het een hond betreft geboren na 1 april 2013). Zo heeft u en uw huisdier het meeste profijt van Petlook. Zonder een goed bijgehouden huisdier registratie is de database van Petlook niet veel waard.

Huisdier registratie verplicht voor honden

Voor honden die na 1 april 2013 in Nederland zijn geboren of zijn geïmporteerd vanuit het buitenland, geldt dat u de wijzingen in de huisdier registratie binnen 14 dagen doorgeeft. Dit is een bindende verplichting. Daarom is er regelgeving voor de identificatie en registratie (I&R) voor runderen, schapen, geiten, varkens en ook honden.