Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Dieren registratie

Alle honden die in Nederland zijn geboren, moeten vanaf 1 april 2013 worden geregistreerd bij een aangewezen databank, zoals Petlook. Ook honden, die na die datum zijn meegenomen uit het buitenland, moeten worden geregistreerd. Puppy’s moet u binnen 7 weken na de geboorte laten chippen. Het registreren van de puppy’s moet binnen 8 weken na de geboorte gebeuren. Het is niet verplicht om katten te registreren, maar wij adviseren om dit wel te doen. Ook honden die vóór 1 april 2013 zijn geboren, hoeft u niet te registreren. Het is echter raadzaam om zowel katten als honden van voor april 2013 op te nemen in een dieren registratie.

Wijzigingen dieren registratie bijhouden

Alle wijzigingen in de dieren registratie geeft u door aan de databank, want alleen een complete dieren registratie heeft nut. Als u uw hond kwijt bent en het adreskokertje en de halsband zijn verdwenen, dan kan een dierenarts eenvoudig de chip aflezen en het nummer achterhalen. Zonder gegevens die aan dat chipnummer gekoppeld zijn, zijn alle kosten en moeite van chippen en dieren registratie voor niets geweest. Dit kunt u voorkomen door de dieren registratie goed op orde te houden. Als u gaat verhuizen, een ander telefoonnummer of e-mailadres krijgt, als er veranderingen zijn in het medische dossier of u neemt een andere huisarts: verander het in de dieren registratie.

Waarom chippen en waarom de dieren registratie bij Petlook?

Het chippen en registreren van honden gaat misstanden in de hondenfokkerij en –handel tegen. De geregistreerde gegevens tonen aan waar de eigenaar woont en waar de hond vandaan komt. De Dierenbescherming pleit ervoor dat ook katten in een verplichte dieren registratie worden opgenomen. De dieren registratie van Petlook is een door de overheid erkende databank, die is aangesloten bij de SDGN (stichting Samenwerkende Databanken Gezelschapsdieren Nederland), www.dierkwijt.nl, www.chipnummer.nl en diverse zoekmachines voor vermiste huisdieren. Een dieren registratie bij Petlook geeft u een aanzienlijk grote kans om uw verdwenen kat hond te vinden.