Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Chipnummer hond overschrijven

Een nieuw baasje: hoe schrijft u het chipnummer van uw hond over?

Chipnummer opnieuw registreren

Het chipnummer van uw hond kunt u registeren onder uw persoonlijke account bij Petlook. Op die manier is de hond aan uw gegevens gekoppeld. Kijk voor meer informatie op LICG. Wanneer u een hond overneemt van een andere eigenaar, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat het chipnummer op uw eigen gegevens komt te staan. Indien de hond zou weglopen, is het belangrijk dat het chipnummer gekoppeld is aan de juiste gegevens. Het is niet mogelijk om het chipnummer van een hond over te schrijven naar een nieuwe eigenaar. De voormalige eigenaar dient in zijn/haar eigen profiel het chipnummer af te melden. Vervolgens kan de nieuwe eigenaar het chipnummer opnieuw registreren.

Wat moet er gebeuren?

De volgende stappen moeten worden doorlopen om het chipnummer op de naam van de huidige eigenaar te krijgen. 1) De voormalige eigenaar logt in op zijn/haar profiel op www.petlook.nl en klikt in het rechtermenu op ‘huisdieren’. Vervolgens kan er onder het juiste chipnummer worden gekozen voor: Gebeurtenis: Afmelden. Wanneer dit is opgeslagen is het chipnummer afgemeld van het account van de voormalige eigenaar. 2) De nieuwe eigenaar kan nu de hond op zijn/haar eigen account registreren. Wanneer de nieuwe eigenaar al een account heeft, kan deze gemakkelijk het chipnummer toevoegen in het account. Wanneer de nieuwe eigenaar nog geen account heeft, moet deze eerst een account aanmaken.

Waarom moet het chipnummer worden overgezet?

Het chipnummer moet altijd worden overgezet naar de juiste eigenaar wanneer een hond van eigenaar wisselt. Dit moet gebeuren om er voor te zorgen dat de gegevens die gekoppeld zijn aan het chipnummer correct zijn. Wanneer er met de hond gereisd wordt, of wanneer de hond is weggelopen, is het van belang dat het chipnummer op de juiste naam staat geregistreerd.