Chipnummer hond overschrijven veilig & snel bij Petlook

Wij zijn een door de overheid erkende online databank voor huisdieren met een chip.

Al vanaf €7,50

Chipnummer opnieuw registreren

Het chipnummer van uw hond kunt u registeren onder uw persoonlijke account bij 'Mijn Petlook'. Op die manier is de hond aan uw gegevens gekoppeld. Kijk voor meer informatie op LICG. Wanneer u een hond overneemt van een andere eigenaar, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat het chipnummer op uw eigen gegevens komt te staan. Indien de hond zou weglopen, is het belangrijk dat het chipnummer gekoppeld is aan de juiste gegevens. Het is niet mogelijk om het chipnummer van een hond over te schrijven naar een nieuwe eigenaar. De voormalige eigenaar dient in zijn/haar eigen profiel het chipnummer af te melden. Vervolgens kan de nieuwe eigenaar het chipnummer opnieuw registreren.

Wat moet er gebeuren?

De volgende stappen moeten worden doorlopen om het chipnummer op de naam van de huidige eigenaar te krijgen.

  1. De voormalige eigenaar logt in op zijn/haar profiel op mijn.petlook.nl en klikt in het linkermenu op ‘huisdieren’. Vervolgens kan er onder het juiste chipnummer worden gekozen voor: 'Melding maken': Afvoer en de gewenste datum. Wanneer dit is opgeslagen zal het chipnummer op de gewenste datum afgemeld worden van het account van de voormalige eigenaar.
  2. De nieuwe eigenaar kan nu de hond op zijn/haar eigen account registreren. Wanneer de nieuwe eigenaar al een account heeft, kan deze gemakkelijk het chipnummer toevoegen in het account. Wanneer de nieuwe eigenaar nog geen account heeft, moet deze eerst een account aanmaken.
Hond met trui

Waarom moet het chipnummer worden overgezet?

Het chipnummer moet altijd worden overgezet naar de juiste eigenaar wanneer een hond van eigenaar wisselt. Dit moet gebeuren om er voor te zorgen dat de gegevens die gekoppeld zijn aan het chipnummer correct zijn. Wanneer er met de hond gereisd wordt, of wanneer de hond is weggelopen, is het van belang dat het chipnummer op de juiste naam staat geregistreerd.

Honden

Registreer uw huisdier in 4 stappen

Kies uw huisdier

Wilt u een hond, kat of ander huisdier registreren?

Vul uw gegevens in

Vul de naam van uw hond en uw persoonlijke gegevens in.

Kies abonnement

Kies een abonnement en krijg toegang tot 'Mijn Petlook'.

Maak uw profiel compleet

Vul de gegevens van uw hond zoals ras of geslacht in.

Petlook is dé online databank voor huisdieren met een chip.

Registreer al uw huisdieren simpel & snel bij Petlook.

  • Door de overheid erkende databank
  • Onbeperkt aantal dieren registreren op een account
  • Voor dierenbezitters, fokkers, dierenartsen
  • U beheert uw eigen data
  • Medisch dossier
Petlook account: huisdieren overzicht
Makkelijke site, we kunnen er meerdere dieren op een account registreren! Toen ik belde over een vraag, werd ik meteen goed geholpen door een vriendelijke mail.
Een vriendin heeft petlook aangeraden. Zeer te spreken over de service. Het is eenvoudig en je kan makkelijk dingen wijzigen. Klantenservice goed bereikbaar.
Ik werd snel en duidelijk behandeld, Chapeau! Met andere woorden GEWELDIG 9!
Ik kreeg snel antwoord, alleen kan ik niet alles invullen, dus ik wacht op instructies.
Heb contact gelegd met de klantenservice van Petlook met een vrij lastige vraag, kreeg meteen (op zondagavond!) antwoord, met duidelijke verdere vragen en vervolgens was alles binnen een dag helemaal in orde. Het was een meer dan positieve ervaring!
Vraag gesteld via de mail. Binnen een uur antwoord, kort en krachtig, met de juiste info. Meer had ik niet nodig. Had zelf niet goed gekeken, maar dat terzijde.

Dierennieuws