Huisdier registeren simpel & snel bij Petlook

Wij zijn een door de overheid erkende online databank voor huisdieren met een chip.

Al vanaf €7,50

Huisdier registratie - voor alle dieren!

U kunt vele soorten huisdieren laten chippen en registreren. Vanzelfsprekend kunt u honden registreren, dat is zelfs wettelijk verplicht maar ook katten en andere dieren zoals fretten of papegaaien, huisvarkens etc. Na het chippen volgt de huisdier-registratie. Een weggelopen huisdier, dat bij een dierenasiel of dierenambulance terecht is gekomen, zal met een chipreader worden ‘gelezen’. Als de huisdier-registratie correct is uitgevoerd, kunt u snel weer worden herenigd met uw geliefde hond, kat of ander huisdier.

Registreer uw huisdier in 4 stappen

Kies uw huisdier

Wilt u een hond, kat of ander huisdier registreren?

Vul uw gegevens in

Vul de naam van uw hond en uw persoonlijke gegevens in.

Kies abonnement

Kies een abonnement en krijg toegang tot 'Mijn Petlook'.

Maak uw profiel compleet

Vul de gegevens van uw hond zoals ras of geslacht in.

De voordelen van huisdier-registratie

Spoedig terug bij een vermissing!

Het is heel vervelend dat je hond of kat wegloopt. Wat het dan nóg vervelender maakt is dat hij niet uit zichzelf terugkomt! Bij katten komt dit wat vaker voor dan bij honden, katten lopen namelijk dagelijks enkele kilometers rond in de buurt. Maar wanneer uw huisdier wegloopt, is het gewoon een geruststellende gedachten dat uw hond of kat gechipt is. Als uw geliefde huisdier door iemand gevonden is, kan die de chip door een dierenarts of dierenambulance laten uitlezen en weer terugbrengen!

Misstanden voorkomen 

Met het chippen en registreren van alle huisdieren worden misstanden voorkomen in de fokkerij. Ook verbetert hiermee het welzijn van honden, katten en overige huisdieren. Met de geregistreerde gegevens kan er worden gecontroleerd waar bijvoorbeeld een hond vandaan komt en wie de eigenaar is.

Diefstal en malafide dierenhandel tegengaan

Tijdens de grenscontroles geeft een correcte registratie in het dierenpaspoort en documentatie antwoord op de vraag of het illegaal transport betreft. Registratie van uw huisdier gaat de activiteiten van malafide handelaren tegen. Helaas is de wetgeving en de manier van werken momenteel zodanig dat een registratie van de transponder van uw huisdier bij een databank geen eigendomsbewijs is!

Kat en hond

Is chip registreren verplicht?

Voor honden is dit wel verplicht. Voor katten en overige huisdieren is dit tot op heden nog niet verplicht. Maar de laatste maanden wordt er steeds meer gesproken over een verplichte chip registratie voor katten. Veel gemeentes willen vanwege zwerfkattenoverlast de chip registratie kat verplicht maken, maar dit is vooralsnog niet het geval.

Chip registreren bij een erkende databank

De chip van uw huisdier is pas waardevol als deze chip (eigenlijk het 15 cijferige nummer van de chip) op de naam, adres en woonplaats van de verzorger is geregistreerd. Dit “huisdier op naam zetten” doet u bij een door het Rijk “Aangewezen Databank Huisdieren”. Daar kunt u de chip van uw huisdier op uw eigen naam zetten.

Houd de registratie bij!

Als de huisdier registratie gelukt is, dan bent u er nog niet. Als u gaat verhuizen, als er een nestje jonge puppy's komt, als uw huisdier een ander baasje krijgt of uw geliefde huisdier overlijdt, in al die gevallen moet dit worden doorgegeven. Een goed bijgewerkte huisdierregistratie geeft uw kat, hond of ander huisdier het meeste profijt van het chip registratie!

Petlook is dé online databank voor huisdieren met een chip.

Registreer al uw huisdieren simpel & snel bij Petlook.

  • Door de overheid erkende databank
  • Onbeperkt aantal dieren registreren op een account
  • Voor dierenbezitters, fokkers, dierenartsen
  • U beheert uw eigen data
  • Medisch dossier
Petlook account: huisdieren overzicht
Makkelijke site, we kunnen er meerdere dieren op een account registreren! Toen ik belde over een vraag, werd ik meteen goed geholpen door een vriendelijke mail.
Een vriendin heeft petlook aangeraden. Zeer te spreken over de service. Het is eenvoudig en je kan makkelijk dingen wijzigen. Klantenservice goed bereikbaar.
Ik werd snel en duidelijk behandeld, Chapeau! Met andere woorden GEWELDIG 9!
Ik kreeg snel antwoord, alleen kan ik niet alles invullen, dus ik wacht op instructies.
Heb contact gelegd met de klantenservice van Petlook met een vrij lastige vraag, kreeg meteen (op zondagavond!) antwoord, met duidelijke verdere vragen en vervolgens was alles binnen een dag helemaal in orde. Het was een meer dan positieve ervaring!
Vraag gesteld via de mail. Binnen een uur antwoord, kort en krachtig, met de juiste info. Meer had ik niet nodig. Had zelf niet goed gekeken, maar dat terzijde.

Waarom zou ik voor Petlook kiezen?

Petlook is de oudste online huisdieren databank van Nederland: opgericht in 1999 en online sinds april 2000. De oprichters zijn de twee dierenartsen Bulle Koster en Peter Klaver.

Petlook is transparant

De gegevens van Petlook zijn gewoon opvraagbaar bij de Kamer van Koophandel (KvK). Er zijn geen nevenactiviteiten. Simpel - er is 1 BV en 1 doel; dier registratie en vermiste dieren weer snel terug brengen bij de eigenaar.

Veiligheid & privacy

Petlook heeft veel tijd gestoken in het beveiligen van de database. De gegevens, de naam en het adres van de eigenaar, dit alles is niet door derden in te zien of te kopiëren. Het spreekt vanzelf dat uw gegevens niet worden verkocht aan derden. De eigenaar kan zelf de gegevens van de hond registratie verwijderen, de oude gegevens worden niet bewaard behalve die gegevens die we wettelijk verplicht zijn te bewaren.

Altijd online inzicht in uw gegevens

Petlook stuurt geen kaartjes, passen en dergelijke; u heeft zelf een gebruikersnaam en wachtwoord bedacht en met die 2 gegevens kunt u 24/7 wereldwijd inloggen via internet op uw “Mijn Petlook” account om gegevens aan te passen, toe te voegen of te verwijderen.

Gebruikersgemak

Al uw huisdieren op staan op één(1) account; we rekenen niet per huisdier; als u een account heeft kunt u zoveel dieren toevoegen en zoveel wijzigen als u wilt.

Telefonisch bereikbaar

Mocht u hulp nodig hebben met het registreren van uw hond, dan kunt u ons altijd telefonisch bereiken via de klantenservice.

Erkend onafhankelijk

Er is geen koppeling van de Petlook databank met gemeentes, alleen met de wettelijk verplichte centrale databank van de Rijksverheid. Petlook werkt, net als alle andere erkende databanken, samen met de twee grootste zoekmachines: www.dierenkwijt.nl en www.chipnummer.nl.  Hier zoeken alle dierenartsen, dierenasiels en dierenambulance in als ze een dier met een chip hebben gevonden.

"Welke databank moet ik gebruiken? Er zijn 10 erkende databanken, welke moet ik kiezen om mijn huisdier te registreren? Mag ik kiezen wie ik wil of zijn er verplichtingen?"

De registratie van uw hond moet gebeuren bij een door de overheid aangewezen internetdatabank. De RVO (de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, heeft onder andere Petlook aangewezen als een erkende databank voor de hond registratie.

U mag zelf kiezen bij welke databank u registreert, zolang de databank maar erkend is door de overheid.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? We helpen je graag!

Hoe kan ik mijn huisdier registeren?
Wat zijn de kosten van een registratie?
Kan ik meerdere dieren in Mijn Petlook registreren?
Mijn huisdier staat al geregistreerd op naam van iemand anders, wat moet ik doen?
Moet de pup/hond die ik koop gechipt zijn?
Mijn pup staat al geregistreerd op naam van de fokker, wat moet ik doen?
Ik heb mijn hond of kat gekocht uit het buitenland via een stichting, wat moet ik weten?
Mijn huisdier is overleden, wat moet ik doen? 
Mijn huisdier gaat naar een nieuwe eigenaar, wat moet ik doen?

Recent dierennieuws