Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Hond chippen

Jaarlijks belanden er veel honden in het asiel, omdat ze ontsnapt zijn of zoek raken. Als de eigenaren van deze honden hun huisdieren niet hebben laten chippen, wordt het erg lastig om deze honden terug te brengen bij hun baasje. Het chippen en registeren van honden maakt deze zoektocht een stuk gemakkelijker. 

Hond chippen en registreren bij een erkende databank

Alleen chippen volstaat niet. Om ervoor te zorgen dat u uw huisdier na het chippen kunt terug vinden, is het erg belangrijk dat u de hond (na het chippen) registreert bij een erkende databank. Dit kan bij Petlook. Petlook is een door de overheid erkende databank voor registratie van gechipte honden. Deze huisdier registratie is zeer eenvoudig. 

Chippen van honden erg belangrijk

Het chippen en registreren van honden is erg belangrijk. Door het chippen en registreren van uw hond worden de gegevens van de hond en de eigenaar in een online databank bewaard. Hierdoor heeft u een veel grotere kans om uw hond, in het geval van vermissing, snel terug te vinden. Ook uw kat kunt u na het chippen registreren bij Petlook, dit is weliswaar niet verplicht maar wel raadzaam. 

Verplicht chippen en registreren

Honden die na 1 april 2013 in Nederland worden geboren, moeten binnen 7 weken na de geboorte worden gechipt en door de fokker binnen een week later worden geregistreerd bij een erkende databank. De fokker is verplicht de registratie weer af te melden binnen 14 dagen na de verkoop. De nieuwe eigenaar is verplicht de pup binnen twee weken na aankoop te registreren bij een erkende databank. Als u in het buitenland een hond koopt en deze meeneemt naar Nederland, dan moet de hond in het land van herkomst gechipt zijn. U bent verplicht de hond binnen twee weken na aankomst in Nederland te registreren bij een erkende databank. 

Kosten registratie hond na het laten chippen

Het chippen van een hond gebeurt meestal door een dierenarts. Na het chippen kunt u uw viervoeter registreren bij Petlook. Petlook biedt drie verschillende abonnementen voor registratie:

  • Registratie voor 1 jaar voor €7,50
  • Registratie voor 5 jaar voor €15,00 (meest gekozen)
  • Registratie voor 15 jaar voor €25,00

Na het aanmaken van uw account kunt u een onbeperkt aantal gechipte dieren toevoegen. 

Meer informatie over hond chippen en registreren

Wilt u meer informatie over het chippen en registreren van uw hond? Bekijk onze meest gestelde vragen en antwoorden. Komt u er niet uit, neem dan gerust contact met ons op.