Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Databank honden

De databank honden van Petlook is een database waarin alle kenmerkende gegevens van honden worden opgeslagen. Als uw hond kwijt is en gevonden wordt, kan de vinder zoeken op het geregistreerde chipnummer om de gegevens van de eigenaar te achterhalen. Bent u uw hond kwijt, dan kunt u via een eenvoudige zoekopdracht controleren of uw hond gevonden is. Chipregistratie voor uw hond is eenvoudig te regelen.

Beveiligde database

Alle gegevens in de databank honden worden beveiligd opgeslagen, zowel die van u als die van uw hond. U kunt uiteenlopende informatie plaatsen in de databank honden, bijvoorbeeld foto’s, medische gegevens en informatie over uw dierenarts. Hoe meer gegevens u invoert in de databank honden, hoe effectiever de databank kan zijn.

Voordelen databank honden

Als uw hond is gechipt en geregistreerd in de databank honden, kunt u met AnimalAlert uw trouwe viervoeter achterhalen. Als uw hond vermist is, dan kunt dat opgeven via AnimalAlert. Als uw hond geregistreerd staat in de databank honden en iemand meldt bij AnimalAlert dat hij hem gevonden heeft, dan ontvangt u automatisch een e-mail met de gegevens van de vinder. U kunt de vinder zelf benaderen, zodat uw hond snel weer thuis kan komen. De gegevens uit de databank honden worden niet gepubliceerd, om misbruik te voorkomen.

Zelf uw hond zoeken

Als uw hond wordt vermist kunt u zelf ook een zoekopdracht doen. Ga hiervoor naar AnimalAlert.nl en vervolgens naar ‘Huisdier vermist’. Er wordt direct gezocht in de databank honden om te controleren of er een match is. De bij AnimalAlert aangesloten zoekers, dierenartsen en andere instanties, ontvangen een notificatie per SMS of e-mail; zo kunnen de zoekers en vinders met elkaar in contact komen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over registratie in de databank honden? Neem gerust contact op of bekijk de meest gestelde vragen.