Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Chipnummer hond

Sinds 1 april 2013 is de Identificatie en Registratie Hond (I&R Hond) wetgeving van kracht. Pups die zijn geboren na deze datum moeten door de fokker worden gechipt en geregistreerd. Honden die na die datum worden geïmporteerd uit het buitenland, moeten bij aankomst in Nederland gechipt zijn en binnen 14 dagen na aankomst worden geregistreerd. Alle honden krijgen een uniek chipnummer. Het chipnummer van de hond moet worden geregistreerd in een door de overheid erkende databank, zoals die van Petlook.

Voordelen van een chipnummer voor uw hond

Met het chipnummer van uw hond kunt u uw hond sneller achterhalen, bijvoorbeeld als de hond onbedoeld in een dierenasiel is terecht gekomen. Petlook is één van de erkende databanken in Nederland. Eigenaren, fokkers, hondenhandelaren- en stichtingen kunnen zich bij Petlook registreren

Veiliger en beter

Door uw hond te registreren zorgt u ervoor dat uw hond aan uw gegevens gekoppeld is. Het chipnummer van de hond laat zich eenvoudig aflezen, waardoor uw trouwe metgezel altijd te traceren is. Van wie de hond is, is eenvoudig na te gaan voor een dierenambulance, asiel of dierenarts. 

Chipnummer van uw hond registreren

Om het chipnummer van uw hond te registreren maakt u een account aan bij Petlook en vult u alle benodigde gegevens in. Bij vragen kunt u contact opnemen of onze veel gestelde vragen raadplegen.