Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Chip registreren

U heeft uw geliefde kat en ook uw hond laten chippen bij de dierenarts. Dat deed de dieren even pijn, maar nu zijn ze altijd vindbaar. En voor de hond was het chippen verplicht. Alles is in orde. Maar klopt dat wel? U wist natuurlijk het antwoord al, maar voor de overige lezers: wat ontbreekt er?

Chip registreren bij een erkende databank

De chip van uw kat en die van uw hond is waardeloos, zonder een registratie. U staat er versteld van hoeveel katten- en hondeneigenaren de registratie niet afronden. Een chip laten zetten is slechts de eerste stap, de chip registreren maakt het af. U kunt uw chip registreren bij een door het Ministerie van Economische Zaken erkende databank.

Hou het bij!

Maar als het chip registreren gelukt is, dan bent u er nog niet. Als u gaat verhuizen, als er een nest puppy’s komt, als de hond een ander baasje krijgt, als de kat overlijdt: in alle gevallen moet dit worden doorgegeven. Een goed bijgewerkte registratie geeft uw kat, hond of ander huisdier het meeste profijt van het chip registreren.

Voorkom misstanden, laat de chip registreren

Door het chippen en registreren van alle pups ontstaat er een database, die belangrijke gegevens kan opleveren. Van welke hondenfokker gaan de dieren snel dood, aan wie verkoopt die fokker zijn honden, hoe snel worden de dieren weer doorverkocht, wat voor een doel steekt er mogelijk achter? De antwoorden op deze vragen zorgen ervoor eventuele misstanden bij hondenfokkers kunnen worden opgespoord. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de honden, maar ook voor de baasjes èn de bonafide hondenfokkers.