Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Hond registratie

Na het chippen van uw hond volgt de belangrijkste stap: de hond registratie. De registratie van uw hond moet gebeuren bij een door de overheid aangewezen internetdatabank. De RVO (de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, heeft Petlook aangewezen als een erkende databank voor de hond registratie.

Hoe gaat hond registratie in zijn werk?

Zodra u een databank heeft gevonden, voert u de gegevens van uw hond in. Elke keer als er wat wijzigt, geeft u dat door aan de databank. Alleen een up-to-date registratie van uw hond heeft nut! Bij Petlook kunt u hond registratie zelf doen. De kosten van een account zijn afhankelijk van het abonnement dat u kiest. Petlook biedt de volgende abonnementen:

  • 1 jaar voor €7,50
  • 5 jaar voor €15,00
  • 15 jaar voor €25,00

In uw account kunt u tijdens de duur van uw abonnement een onbeperkt aantal huisdieren registreren. 

Wat zijn de voordelen van hond registratie bij Petlook?

Petlook is een door de overheid erkende databank. Tevens zijn we aangesloten bij de stichting Samenwerkende Databanken Gezelschapsdieren Nederland. Door de samenwerking met diverse zoekmachines voor vermiste huisdieren, Dierkwijt.nl en Chipnummer.nl is het bereik erg groot.

Waarom zou ik juist bij Petlook mijn hond registratie doen?

Petlook heeft veel tijd gestoken in het beveiligen van de database. De gegevens, de naam en het adres van de eigenaar, dit alles is niet door derden in te zien of te kopiëren. Het spreekt vanzelf dat uw gegevens niet worden verkocht aan derden. De eigenaar kan zelf de gegevens van de hond registratie verwijderen, de oude gegevens worden niet bewaard.