Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Chipnummer hond registreren

Als u uw hond heeft laten chippen, dan moet u het chipnummer van de hond registreren bij de erkende databank van Petlook. Aan het chipnummer kunt u allerlei gegevens koppelen. Allereerst de gegevens van de hond, zijn verblijfplaats, één of meerdere foto’s van de hond, maar ook het medische dossier, de gegevens van de dierenarts, enzovoort.

Zonder registreren is het chipnummer nutteloos

Het is belangrijk om te beseffen dat de chip niets meer waard is dan het materiaal waar die chip van gemaakt is, als u het chipnummer van de hond niet laat registreren. Alleen met een registratie kan een dierenarts het chipnummer van de hond aflezen. Met een up-to-date registratie vergroot u uw kansen om uw trouwe metgezel terug te krijgen als de hond is verdwaald, weggelopen of gestolen.

Aangewezen databank

De databank van Petlook is door het ministerie van Economische Zaken aangewezen als een databank, die de gegevens van gechipte honden mag registreren. Petlook voldoet aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Uw gegevens worden, in geen geval, aan derden doorverkocht.

Waar worden de gegevens van mijn hond opgeslagen?

De gegevens van de registratie worden doorgegeven aan een centrale databank, die door het ministerie van Economische Zaken wordt beheerd. Als er misstanden ontstaan, dan kan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) of de Landelijke Inspectiedienst (LID) optreden. Andere instanties krijgen uitdrukkelijk geen toegang tot de gegevens in deze aangewezen databanken.

Chipnummer hond registreren én bijhouden

Alle gegevens, die aan het chipnummer gekoppeld zijn, moet u goed bijhouden. Bij een verhuizing, als u een ander telefoonnummer krijgt, een andere e-mailadres, of als u hond ziek wordt en het medische dossier moet worden veranderd: met een account van Petlook kunt u altijd en overal zelf de wijzigingen doorvoeren.