Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Chippen Hond

Sinds 1 april 2013 is het verplicht om elke hond te laten chippen en registreren. Het chippen van de hond gebeurt binnen 7 weken, het registreren binnen 8 weken. Ook alle honden, die na die datum naar Nederland zijn meegebracht, moeten van tevoren zijn gechipt. Binnen twee weken na aankomst moet u de hond, die u uit het buitenland heeft meegenomen, hebben geregistreerd. Honden die vóór 1 april 2013 zijn geboren, hoeft u niet verplicht te chippen en registreren.

Hoe kunt u uw hond chippen?

Het chippen van de hond, dat gebeurt meestal bij de dierenarts. Of bij het dierenasiel. Een microchip, iets groter dan een rijstkorrel, wordt onderhuids geïnjecteerd, tussen de schouderbladen. Daar blijft die dan zitten. Zodra de dierenarts over die locatie een afleesapparaat haalt, verschijnt het unieke nummer van uw hond.

Hoe registreer je een hond?

Registreren kan bij Petlook door eenmalig een account aan te maken. Hier kunt u alle benodigde informatie opgeven en is de registratie binnen enkele minuten gedaan. Zonder een goed bijgehouden registratie zijn alle kosten, die u hebt gemaakt voor het chippen van uw hond, weggegooid geld. Zorg er daarom voor dat u de registratie van uw hond helemaal voltooit.

Voordelen van het chippen van uw hond

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk: uw hond kan altijd geïdentificeerd worden. Door te chippen kan uw hond nooit meer zijn penning of adreskokertje kwijtraken. Met chippen kan niet gefraudeerd worden en kunnen kwaadwillende fokkers en handelaren worden opgespoord. Als u uw hond wilt verzekeren tegen ziektekosten, of als u met uw hond naar het buitenland wilt gaan: het gaat (bijna) niet zonder het chippen van uw hond! En tot slot: chippen is diervriendelijk, een chip is makkelijk af te lezen en je ziet er niets van.

Andere huisdieren registreren

Ook uw kat chippen en registreren? Ook dat is mogelijk! In de database van Petlook kunt u onder andere katten, fretten, paarden, konijnen en varkens registreren.