Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Nestje kittens

U heeft een nestje kittens gekregen? Gefeliciteerd! U kunt ervoor kiezen om het hele nestje kittens te laten chippen en registreren. Uw nestje kittens laten chippen en registreren verhoogt de kans, dat zoekgeraakte of verdwaalde kittens weer thuis komen.

Waarom zou ik mijn nestje kittens laten chippen en registreren?

Elk jaar komen er duizenden katten in het asiel terecht, die meestal over straat zwerven. In 2011 kwamen er 24.107 katten in de asielen van de Dierenbescherming terecht. Een groot deel van deze katten had geen chip, of de registratie was niet bijgehouden, waardoor slechts 3.373 (14%) terugkwam bij hun eigenaar. Daarom adviseren organisaties als de Dierenbescherming om uw nestje kittens te laten chippen. Na het chippen volgt het registreren van uw nestje kittens. Dat kan bij een door de overheid erkende databank als Petlook.

Maar mijn nestje kittens blijft binnen!

Ook een nestje kittens, dat binnen blijft kunt u goed laten chippen en zelf registreren. Een jonge kat gaat op onderzoek uit en komt door de kleinste gaten en kieren. Als hij/zij dan ontsnapt, dan is er een grote kans dat de kitten op onderzoek gaat. Het kan zijn dat de jonge kat te ver van huis loopt, verdwaalt of de weg naar huis vergeet en gescheiden wordt van zijn broertjes en zusjes van het nestje kittens. Daarom is het van belang om uw hele nestje kittens te laten chippen en ze daarna te registreren. Uw nestje kittens kunt u bij Petlook al een jaar lang registreren voor € 7,50. Wilt u uw nestje kittens langer registreren? Dat kan! Petlook biedt ook abonnementen voor 5 jaar of 15 jaar.