Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Honden fokken

Als hondenfokker weet u dat sinds april 2013 alle pups moeten worden gechipt en geregistreerd. Het chippen moet bij een dierenarts of asiel. Het registreren gebeurt bij een door de overheid erkende databank, zoals die van Petlook. Zowel Petlook als het bijbehorende AnimalAlert is een initiatief van de dierenartsen Bulle Koster en Peter Klaver.

Wat kan ik met Petlook?

Een hondeneigenaar, vooral een die van honden fokken houdt, kan voor een klein bedrag een onbeperkt aantal honden registreren. U kunt zelf de honden registreren, foto’s plaatsen, medische dossiers aanleggen en de gegevens van de dierenarts toevoegen. Petlook biedt verschillende abonnementen voor het registreren van uw honden:

  • 1 jaar voor €7,50
  • 5 jaar voor €15,00
  • 15 jaar voor €25,00

Tijdens de duur van uw abonnement kunt u een onbeperkt aantal honden toevoegen aan uw account. 

Registratie bij Petlook is veilig

Petlook is aangesloten bij de SDGN, de Stichting Samenwerkende Databanken Gezelschapsdieren Nederland, www.dierkwijt.nl , www.chipnummmer.nl en diverse zoekmachines voor vermiste dieren. Uw gegevens zijn beveiligd en in veilige handen. Naam, adres en andere gegevens zijn niet door anderen in te zien en worden niet verkocht aan derden. Als u alle gegevens wilt verwijderen, kunt u dat zelf doen. Uw oude gegevens worden dan niet bewaard.

Hoe krijg ik een Petlook-account?

Als u uw honden wilt registreren, ga dan naar ‘Registreer uw dier’, kies voor ‘ Hond’ en het registratietype. U kunt dan kiezen uit ‘Houder/verzorger (eigenaar)’, ‘Fokker’, ‘Handelaar’ of ‘Stichting/persoon geïmporteerde buitenlandse hond’. Daarna verschijnen de velden die u moet invullen (de gebruikersnaam en het chipnummer moeten uniek zijn). De kosten voor een account bij Petlook zijn afhankelijk van de duur van uw abonnement. Het bedrag kunt u betalen met een eenmalige machtiging of iDEAL. Op uw account kunt u een onbeperkt aantal honden registreren. Als u van honden fokken houdt, of het is uw beroep, dan is Petlook voor u de juiste keuze.