Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Kat laten chippen

Heeft u uw kat laten chippen, of denkt u erover om dit te doen? Het chippen van een kater of poes is weliswaar niet verplicht maar wel verstandig! De feiten bewijzen dat veel katten, die zijn kwijtgeraakt of verdwaald zijn, nooit meer terugkomen bij de eigenaar. Als voorbeeld de cijfers uit het jaarverslag van de Dierenbescherming uit 2013: in dat jaar heeft de Dierenbescherming 19.881 zwerfkatten opgevangen. Slechts 2.937 (!) katten zijn herenigd met hun eigenaar. 

Waar kan ik mijn kat laten chippen?

U kunt uw kat chippen bij elke dierenarts of bij een professionele chipper. De kosten om uw kat te laten chippen zijn variëren per dierenarts. Het chippen zelf is een kleine, ongevaarlijk ingreep. Met een soort injectienaald wordt een microchip ingebracht tussen de schouderbladen van uw kat. Het is een nagenoeg pijnloze procedure. Ná het chippen volgt de chipregistratie, hierdoor koppelt u uw persoonsgegevens aan die van uw kat. 

Ik heb mijn kat laten chippen, wat moet ik nu doen?

Zonder de juiste geregistreerde gegevens is de microchip van uw kat nog niet te gebruiken. U kunt uw kat registreren bij één van de erkende databanken, die de overheid heeft aangewezen. Petlook heeft een database met ruim 140.000 geregistreerde huisdieren en een zeer goede prijsstelling. De database is beveiligd, uw gegevens worden niet verstrekt aan derden, niet doorverkocht of op andere wijze opgenomen in overige databanken.

Een overzicht van de voordelen om, na uw kat te laten chippen, de registratie bij Petlook te doen: 

  • Via enkele simpele stappen maakt u een account aan
  • Betaal in een beveiligde omgeving met iDEAL
  • Een jaar lang een onbeperkt aantal huisdieren registreren is al mogelijk vanaf €7,50 per jaar. 
  • In één account kunt u een onbeperkt aantal katten registreren.
  • Onze database bevat ruim 140.000 geregistreerde huisdieren.

Direct registreren

Wacht niet langer en zorg ervoor dat uw kat altijd te traceren is. Maak direct een Petlook-account aan.