Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Kat laten chippen

Heeft u uw kat laten chippen, of denkt u erover om dit te doen? Het chippen van een kater of poes is weliswaar (nog) niet verplicht maar wel verstandig! In de Tweede Kamer en in menige gemeenteraad wordt nu al besproken om naast honden ook katten verplicht te laten chippen en registreren. Niet alleen u heeft er voordeel van maar ook uw kat!

Doordat u uw kat laat chippen heeft iedereen hier voordeel van: niet alleen om ze terug naar hun baasje te kunnen brengen, maar ook i.v.m. overlast. Als voorbeeld de cijfers uit het jaarverslag van de Dierenbescherming uit 2013: in dat jaar heeft de Dierenbescherming 19.881 zwerfkatten opgevangen. Slechts 2.937 (!) katten zijn herenigd met hun eigenaar. Als we met elkaar afspraken maken over het houden van katten, is chippen en registreren een eerste stap naar verantwoord kattenbezit, maar ook naar maatregelen om de overlast te beperken; immers: niet gechipte katten hebben dan dus waarschijnlijk geen eigenaar! De feiten bewijzen namelijk dat veel katten, die zijn kwijtgeraakt of verdwaald zijn, nooit meer terugkomen bij de eigenaar. Er zijn 2,6 miljoen katten in Nederland wat neerkomt op: 1 op de 7 gezinnen heeft 1 of meerdere katten. Dat houdt ook in dat 6 op de 7 gezinnen geen kat heeft! In ons drukbevolkte land is het dan wel logisch dat we op een gegeven moment afspraken maken over hoeveel overlast een kat mag geven en wat de "gedragsregels" voor hun baasjes zijn. 

Zo snijdt het mes aan twee kanten;

 • Voor u als eigenaar; u vindt uw kat(ten) eerder terug;
 • Voor uw omgeving; Er zullen geen zwerfkatten meer zijn.

Waar kan ik mijn kat laten chippen?

U kunt uw kat chippen bij elke dierenarts of bij een professionele chipper. De kosten om uw kat te laten chippen variëren per dierenarts. Het chippen zelf is een kleine, ongevaarlijk ingreep. Met een soort injectienaald wordt een microchip ingebracht tussen de schouderbladen van uw kat. Het is een nagenoeg pijnloze procedure. Ná het chippen volgt de chipregistratie, hierdoor koppelt u uw persoonsgegevens aan die van uw kat. 

Als u al een account heeft, kunt u naar uw account gaan en op de groene + klikken om uw kat toe te voegen. Petlook heeft als enige databank geen beperkingen in het aantal dieren dat u onder uw account toevoegt; 1 account, al uw gechipte huisdieren.

Ik heb mijn kat laten chippen, wat moet ik nu doen?

Zonder de juiste geregistreerde gegevens is de microchip van uw kat nog niet te gebruiken. U kunt uw kat registreren bij één van de erkende databanken, die de overheid heeft aangewezen. Petlook heeft een database met ruim 140.000 geregistreerde huisdieren en een zeer goede prijsstelling. De database is beveiligd, uw gegevens worden niet verstrekt aan derden, niet doorverkocht of op andere wijze opgenomen in overige databanken. 

Een overzicht van de voordelen om, na uw kat te laten chippen, de registratie bij Petlook te doen: 

 • Via enkele simpele stappen maakt u een account aan
 • Betaal in een beveiligde omgeving met iDEAL
 • Een jaar lang een onbeperkt aantal huisdieren registreren is al mogelijk vanaf €7,50 per jaar. 
 • In één account kunt u een onbeperkt aantal katten registreren.
 • Onze database bevat ruim 140.000 geregistreerde huisdieren.

Direct registreren

Wacht niet langer en zorg ervoor dat uw kat altijd te traceren is. Maak direct een Petlook-account aan. 

Wat kost een registratie van mijn kat bij Petlook?

Voor het aanmaken van een account zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Het account is daarna geldig voor de duur van uw abonnement. Petlook biedt op dit moment 3 verschillende abonnementen:

 • 1 jaar voor €7,50
 • 5 jaar voor €15,00
 • 15 jaar voor €25,00

Aan het einde van het registratieproces van uw kat betaalt u voor het account. De bedragen zijn inclusief:

Waarom registreren bij Petlook?

 • Toevoegen van een onbeperkt aantal huisdieren: alle gechipte diersoorten zijn welkom!
 • Alle wijzigingen; Naam, adres, telefoonnummer, email;
 • Verwijderen van registraties door verkoop of sterfte;
 • E-mail helpdesk: info@petlook.nl;
 • Gratis nieuwsbrief (mits u zich daarvoor opgeeft);
 • BTW en bankkosten.