Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Wat zijn de kosten van het chippen van uw kat?

Veel mensen vragen zich af wat de kosten voor het chippen van een kat zijn. Het chippen van een kat brengt in principe dezelfde kosten mee als het chippen van een ander huisdier, zoals uw hond. De kosten voor het chippen van uw kat verschillen per dierenarts. Dierenartsen mogen geen prijsafspraken maken en hebben verschillende kostenstructuren, vandaar dat het verstandig is om de kosten van het chippen van uw kat te bespreken met uw dierenarts.

Tip: druk de kosten door uw kat te chippen tijdens enting

Bij veel dierenartsen zijn de kosten van chippen van katten tijdens een enting veel goedkoper dan wanneer u tijdens een apart consult alleen de kat laat chippen. Het is dus aan te raden dat u uw kat laat chippen wanneer u toch al bij de dierenarts komt voor de enting.

Na het chippen de chip registreren

Wat moet u doen nadat u kat gechipt is? Nadat u uw kat of ander huisdier heeft laten chippen is het belangrijk dat het unieke chipnummer registreert, zodat het chipnummer aan uw persoonlijke gegevens wordt verbonden. U kunt het chipnummer gemakkelijk registreren bij Petlook. Daarvoor dient u eerst een persoonlijk account aan te maken op de website, waaronder u vervolgens het chipnummer kan toevoegen. U kunt uw persoonlijke gegevens altijd aanpassen door in te loggen in uw account. U kunt daar ook de registraties inzien en, indien nodig, aanpassen

Waarom is het nodig uw kat te laten chippen en het nummer te registreren?

Het is van belang dat u uw kat laat chippen omdat uw kat kan weglopen. Elk jaar komen er ontzettend veel katten in de Nederlandse asielen terecht, waarvan helaas een heel aantal niet meer kan worden herenigd met zijn/haar baasje. Als een kat wegloopt, kan het dier een hele lange afstand af hebben gelegd, en zonder een geregistreerde chip is het dan erg lastig de eigenaar te achterhalen. Het is dus belangrijk dat u uw kat laat chippen maar vervolgens deze chip ook registreert onder uw persoonlijke account. Op die manier worden uw gegevens gevonden wanneer de chip bij een dierenarts of asiel wordt uitgelezen.