Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Honden chip registreren

Waarom moet u de honden chip registreren?

Wanneer u een nieuwe hond heeft is het van belang om de honden chip te registreren. Indien de hond vermist raakt, worden door uw registratie uw persoonlijke gegevens gevonden. Daarnaast is het wettelijk verplicht, u kunt hierover uitleg vinden op de website van het LICG. Voor alle honden die er in Nederland bijkomen vanaf 1 april 2013 geldt een chip- en registratieverplichting. U moet er voor zorgen dat het chipnummer gekoppeld is aan de gegevens van het dier en aan uw contactgegevens, dat doet u door het chipnummer te registreren op www.petlook.nl.

Hondenchip registreren bij Petlook

Een honden chip registreren is eenvoudig bij Petlook. U kunt een persoonlijk profiel aanmaken, of de hondenchip registreren onder uw bestaande account. U kunt uw persoonlijke gegevens altijd aanpassen door in te loggen in uw account. U kunt daar ook de registraties inzien en, indien nodig, aanpassen. U kunt naast de naam van uw hond, het ras, het gewicht, de geboortedatum en nog een aantal andere kenmerken, ook een foto toevoegen aan de registratie. Deze foto wordt ook getoond wanneer het chipnummer van het dier wordt ingevuld als ‘gevonden’.

Up-to-date houden van gegevens

Nadat u het chipnummer van uw hond hebt geregistreerd en daarmee dus heeft gekoppeld aan uw persoonlijke informatie, is het belangrijk dat u deze gegevens up-to-date houdt. Wanneer u bijvoorbeeld verhuisd, of een nieuw telefoonnummer heeft, moet u dit meteen aanpassen in uw account op www.petlook.nl. Zo zorgt u er voor dat wanneer uw hond is weggelopen, uw meest recente gegevens worden weergegeven.