Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Chip hond overzetten

Hoe kan ik de chip van mijn hond overzetten naar een volgende eigenaar?

Wanneer uw hond naar een andere eigenaar gaat, of u een hond overneemt van een andere eigenaar, is het belangrijk dat het chipnummer overgezet wordt naar de juiste gegevens van de nieuwe eigenaar. Omdat de registratie van een chipnummer altijd gekoppeld is aan een persoonlijk profiel, is het overzetten van de chip niet zomaar mogelijk. De nieuwe eigenaar moet er voor zorgen dat het chipnummer onder zijn/haar eigen persoonlijke account wordt ingeschreven.

Wat moet er gebeuren?

De volgende stappen moeten worden doorlopen om het chipnummer over te zetten en op de naam van de huidige eigenaar te krijgen. 1) De voormalige eigenaar logt in op zijn/haar profiel op www.petlook.nl en klikt in het rechtermenu op ‘huidieren’. Vervolgens kan er onder het juiste chipnummer worden gekozen voor: Gebeurtenis: Afmelden. Wanneer dit is opgeslagen is het chipnummer afgemeld van het account van de voormalige eigenaar. 2) De nieuwe eigenaar kan nu de hond op zijn/haar eigen account registreren. Wanneer de nieuwe eigenaar al een account heeft, kan deze gemakkelijk het chipnummer toevoegen in het account. Wanneer de nieuwe eigenaar nog geen account heeft, moet deze eerst een account aanmaken.

Waarom moet het chipnummer worden overgezet?

Het chipnummer moet altijd worden overgezet naar de juiste eigenaar wanneer een hond van eigenaar wisselt. Dit moet gebeuren om er voor te zorgen dat de gegevens die gekoppeld zijn aan het chipnummer correct zijn. Wanneer er met de hond gereisd wordt, of wanneer de hond is weggelopen, is het van belang dat het chipnummer op de juiste naam staat geregistreerd.