Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Chip registreren hond

Een chip alleen is onvoldoende! De chip van uw hond registreren is noodzakelijk. Zonder registratie hebben u en uw hond er namelijk niets aan!

Wat moet er gebeuren nadat uw hond is gechipt?

U bent verplicht uw hond te laten chippen, maar u bent ook verplicht vervolgens het chipnummer te registreren. Dit moet gebeuren omdat pas dan uw persoonlijke gegevens, en de gegevens van uw hond, aan het chipnummer gekoppeld zijn. Wanneer u naar het buitenland reist, of wanneer uw hond wegloopt, is het belangrijk dat de hond teruggeleid kan worden naar u. Dat kan alleen wanneer u het chipnummer heeft geregistreerd.

Chipnummer hond registreren bij Petlook

Een honden chip registreren is eenvoudig bij Petlook. U kunt een persoonlijk profiel aanmaken, of de hondenchip registreren onder uw bestaande account. U kunt uw persoonlijke gegevens altijd aanpassen door in te loggen in uw account. U kunt daar ook de registraties inzien en, indien nodig, aanpassen. U kunt naast de naam van uw hond, het ras, het gewicht, de geboortedatum en nog een aantal andere kenmerken, ook een foto toevoegen aan de registratie. Deze foto wordt ook getoond wanneer het chipnummer van het dier wordt ingevuld als ‘gevonden’.

Up-to-date houden van gegevens

Nadat u het chipnummer van uw hond hebt geregistreerd en daarmee dus heeft gekoppeld aan uw persoonlijke informatie, is het belangrijk dat u deze gegevens up-to-date houdt. Wanneer u bijvoorbeeld verhuisd, of een nieuw telefoonnummer heeft, moet u dit meteen aanpassen in uw account op www.petlook.nl. Zo zorgt u er voor dat wanneer uw hond is weggelopen, uw meest recente gegevens worden weergegeven.