Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Honden databank

Meerdere honden databanken: Waarom is er niet maar 1?

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO, vroeger Dienst Regelingen), onderdeel van het ministerie van EZ, bepaalt welke honden databanken worden aangewezen om de gegevens te registreren van honden die onder de chip- en registratieverplichting vallen. U mag zelf kiezen bij welke van deze aangewezen databanken u uw hond registreert. Meer informatie kunt u ook vinden op de website van de RVO. Petlook is een van de databanken waar u het chipnummer van uw hond, of van uw andere huisdieren, kan registreren.

Petlook: de oudste honden databank

Petlook is de oudste (sinds 2000) online databank voor chipnummers van onder andere honden. U kunt het chipnummer van uw hond of huisdier registreren bij Petlook, wij zijn een door de overheid erkende honden databank. Dit doet u door uw persoonlijke profiel aan te maken op de website en daar vervolgens het chipnummer te registeren. Op die manier wordt het chipnummer toegevoegd aan de database van Petlook. U kunt altijd inloggen in uw eigen profiel, om bijvoorbeeld uw gegevens te wijzigen of een extra huisdier toe te voegen.

Waarom honden databank Petlook?

Doordat Petlook al een geruime tijd bestaat hebben wij veel ervaring en zijn daardoor een zeer betrouwbare databank. Uw gegevens blijven bewaard en u kunt altijd uw gegevens aanpassen wanneer dit nodig is. Bovendien heeft u persoonlijke hulp wanneer u een vraag heeft over uw account of registratie (via info@petlook.nl) en is er in noodgevallen een nummer dat u kunt bellen. U betaald bovendien bij Petlook voor uw account, en dus niet per registratie, waardoor het mogelijk is meerdere chipnummers onder één account te registeren.