Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Katten chip registreren

Waarom moet ik de chip van mijn kat registreren? Het is toch niet verplicht?

In tegenstelling tot bij uw hond, is het bij u kat inderdaad niet verplicht vanuit de overheid om het chipnummer te registreren. Toch is het noodzakelijk dat u ook het chipnummer van uw kat of katten registreert, omdat alleen op die manier uw kat weer teruggeleid naar u kan worden wanneer uw kat is weggelopen. U zult misschien denken dat uw kat niet snel wegloopt, maar katten zijn het meest vermiste huisdier! Kijkt u maar eens op www.animalalert.nl of op www.dierenasiels.com. Er worden 5 tot 10 keer zoveel katten vermist dan honden. Daarom is het erg belangrijk dat u uw kat laat chippen en vervolgens het chipnummer ook registreert op www.petlook.nl.

Hoe kunt u de chip van uw katten registeren?

U kunt het chipnummer van uw kat of katten registreren door een account aan te maken bij Petlook, daarna kunt u alle benodigde gegevens invullen en de registratie compleet maken. U betaald voor uw account (1, 7 of 15 jaar) en kunt vervolgens meerdere chipnummers onder hetzelfde account registreren. U kunt altijd inloggen in uw profiel als uw gegevens wil wijzigen, bijvoorbeeld als uw een ander telefoonnummer heeft of gaat verhuizen.

Chippen van een kat

De kosten van het chippen van uw kat verschillen per dierenarts. De chip wordt onderhuids geplaatst en is daarom niet zichtbaar en ook niet vervangbaar. Uw kat voelt niets van de chip, daarom is het geen enkel bezwaar om uw kat te laten chippen. Let er wel op dat u na het chippen dus het chipnummer registreert, zodat u er zeker van kan zijn dat uw gegevens worden gevonden als uw kat is weggelopen.