Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Puppy registreren

Wie moet een pup chippen en de eerste keer registreren?

De fokker van de pup moest de pup als eerste registreren. Elke pup moet voor de leeftijd van 49 dagen gechipt worden en voor de leeftijd van 56 dagen geregistreerd te zijn, dat zijn wettelijke eisen die voor elke pup (en dus elke fokker) gelden. Wanneer u de pup overneemt van de fokker, moet de fokker het chipnummer afmelden uit zijn/haar account zodat u het chipnummer onder uw eigen gegevens kunt registreren. U kunt uw puppy registreren bij Petlook.

Wanneer bent u een fokker?

U bent een fokker als uw teef jongen krijgt, dus dit geldt ook voor zogenaamde “gelegenheidsnestjes”, ”ongelukjes”, eenmalige “hobbynestjes”! Wanneer u een nieuwe puppy krijgt of koopt, is het van belang dat u de puppy registreert onder uw persoonlijke account op Petlook. Het registreren van een puppy bij Petlook is zeer eenvoudig. U kunt een eigen profiel aanmaken waar u de hond aan kunt toevoegen. De fokker van wie u de hond koopt heeft het chipnummer al geregistreerd, anders is hij/zij in overtreding.

Let op: een fokker moet een puppy altijd registreren

Koop nooit bij een fokker die beweert dat u het beste zelf als eerste de puppy kunt registreren en dat hij de pup daarom niet heeft geregistreerd! Wanneer u de hond in huis krijgt, dient u zo snel mogelijk het chipnummer op uw eigen gegevens te registeren, in ieder geval binnen 14 dagen. De fokker dient overigens ook binnen 14 dagen de registratie onder zijn/haar naam op te heffen.