Dé veiligste honden databank!

Wij zijn een door de overheid erkende online databank voor honden met een chip.

Al vanaf €7,50

De oudste honden databank van Nederland

Petlook is dé oudste, al sinds 2000, online databank voor chipnummers van onder andere honden. U kunt het chipnummer van uw hond of huisdier registreren bij Petlook, wij zijn een door de overheid erkende honden databank.

De registratie is sinds het begin onveranderd: door een account aan te maken op de website en daar vervolgens het chipnummer te registeren. Op die manier wordt het chipnummer toegevoegd aan de database van Petlook en enkele gegevens over de hond worden doorgegeven aan de Overheid, dat is wettelijk verplicht

U kunt altijd inloggen in uw “Mijn Petlook”-account , om bijvoorbeeld uw gegevens te wijzigen of een extra huisdier toe te voegen.

Beveiligde database

Alle gegevens in de databank van Petlook worden beveiligd opgeslagen, zowel die van u als die van uw hond. U kunt uiteenlopende informatie van uw hond(en) plaatsen, bijvoorbeeld profielfoto's, informatie over uw dierenarts. Maar ook zelfs een medisch dossier opbouwen: mocht uw hond medicijnen gebruiken of allergieën hebben, kunt u dit allemaal bijhouden.

Hoe meer gegevens u invoert in de databank honden, hoe effectiever de databank kan zijn.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over registratie in Petlook databank honden? Neem gerust contact op of bekijk de meest gestelde vragen.

Honden

Registreer uw hond in 4 stappen

Kies uw huisdier

Wilt u een hond, kat of ander huisdier registreren?

Vul uw gegevens in

Vul de naam van uw hond en uw persoonlijke gegevens in.

Kies abonnement

Kies een abonnement en krijg toegang tot 'Mijn Petlook'.

Maak uw profiel compleet

Vul de gegevens van uw hond zoals ras of geslacht in.

Meerdere honden databanken: waarom is er niet maar één?

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO, vroeger Dienst Regelingen), onderdeel van het ministerie van EZ, bepaalt welke honden databanken worden aangewezen om de gegevens te registreren van honden die onder de chip- en registratieverplichting vallen. Het Rijk vraagt aan deze databanken om gegevens, maar wil zelf niet direct contact met de diereigenaren: Getrapte registratie dus.

U mag zelf kiezen bij welke van deze aangewezen databanken u uw hond registreert. Meer informatie kunt u ook vinden op de website van de Overheid.

Petlook is dé online databank voor huisdieren met een chip.

Registreer al uw huisdieren simpel & snel bij Petlook.

  • Door de overheid erkende databank
  • Onbeperkt aantal dieren registreren op een account
  • Voor dierenbezitters, fokkers, dierenartsen
  • U beheert uw eigen data
  • Medisch dossier
Petlook account: huisdieren overzicht

Waarom zou ik voor Petlook kiezen?

Petlook is de oudste online huisdieren databank van Nederland: opgericht in 1999 en online sinds april 2000. De eigenaren zijn de twee dierenartsen Bulle Koster en Peter Klaver.

Petlook is transparant

De gegevens van Petlook zijn gewoon opvraagbaar bij de Kamer van Koophandel (KvK). Er zijn geen nevenactiviteiten. Simpel - er is 1 BV en 1 doel; dier registratie en vermiste dieren weer snel terug brengen bij de eigenaar.

Veiligheid & privacy

Petlook heeft veel tijd gestoken in het beveiligen van de database. De gegevens, de naam en het adres van de eigenaar, dit alles is niet door derden in te zien of te kopiëren. Het spreekt vanzelf dat uw gegevens niet worden verkocht aan derden. De eigenaar kan zelf de gegevens van de hond registratie verwijderen, de oude gegevens worden niet bewaard behalve die gegevens die we wettelijk verplicht zijn te bewaren.

Altijd online inzicht in uw gegevens

Petlook stuurt geen kaartjes, passen en dergelijke; u heeft zelf een gebruikersnaam en wachtwoord bedacht en met die 2 gegevens kunt u 24/7 wereldwijd inloggen via internet op uw “Mijn Petlook” account om gegevens aan te passen, toe te voegen of te verwijderen.

Gebruikersgemak

Al uw huisdieren op staan op één(1) account; we rekenen niet per huisdier; als u een account heeft kunt u zoveel dieren toevoegen en zoveel wijzigen als u wilt.

Telefonisch bereikbaar

Mocht u hulp nodig hebben met het registreren van uw hond, dan kunt u ons altijd telefonisch bereiken via de klantenservice.

Erkend onafhankelijk

Er is geen koppeling van de Petlook databank met gemeentes, alleen met de wettelijk verplichte centrale databank van de Rijksverheid. Petlook werkt, net als alle andere erkende databanken, samen met de twee grootste zoekmachines: www.dierenkwijt.nl en www.chipnummer.nl.  Hier zoeken alle dierenartsen, dierenasiels en dierenambulance in als ze een dier met een chip hebben gevonden.

Makkelijke site, we kunnen er meerdere dieren op een account registreren! Toen ik belde over een vraag, werd ik meteen goed geholpen door een vriendelijke mail.
Een vriendin heeft petlook aangeraden. Zeer te spreken over de service. Het is eenvoudig en je kan makkelijk dingen wijzigen. Klantenservice goed bereikbaar.
Ik werd snel en duidelijk behandeld, Chapeau! Met andere woorden GEWELDIG 9!
Ik kreeg snel antwoord, alleen kan ik niet alles invullen, dus ik wacht op instructies.
Heb contact gelegd met de klantenservice van Petlook met een vrij lastige vraag, kreeg meteen (op zondagavond!) antwoord, met duidelijke verdere vragen en vervolgens was alles binnen een dag helemaal in orde. Het was een meer dan positieve ervaring!
Vraag gesteld via de mail. Binnen een uur antwoord, kort en krachtig, met de juiste info. Meer had ik niet nodig. Had zelf niet goed gekeken, maar dat terzijde.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen? We helpen u graag!

Hoe kan ik mijn huisdier registeren?
Wat zijn de kosten van een registratie?
Kan ik meerdere dieren in Mijn Petlook registreren?
Mijn huisdier staat al geregistreerd op naam van iemand anders, wat moet ik doen?
Moet de pup/hond die ik koop gechipt zijn?
Mijn pup staat al geregistreerd op naam van de fokker, wat moet ik doen?
Ik heb mijn hond of kat gekocht uit het buitenland via een stichting, wat moet ik weten?
Mijn huisdier is overleden, wat moet ik doen? 
Mijn huisdier gaat naar een nieuwe eigenaar, wat moet ik doen?

Recent dierennieuws