Pups opvoeden in tijden van Corona is lastig!

Hond · 2 minuten leestijd

Hondenscholen zijn dicht

Veel hondenscholen zijn dicht en dat is voor de socialisatie van de pups en de jonge hond niet goed. Jonge honden moeten met elkaar spelen, met kinderen rondrennen en met veel verschillende mensen contact maken. Eenkennigheid ligt op de loer in deze bijzondere tijden.

Debbie Rijnders - wat kan je doen?

Debbie Rijnders, gedragsdeskundige voor dieren en oprichter van de Tinley, adviseert eigenaren van pas aangeschrapte pups een privéles te nemen bij de lokale hondenschool. Dan kunnen de basale commando's zoals: zit, af en kom worden getraind. Op deze manier kan de eigenaar toch instructies krijgen voor de basisregels.

Wat kan je zelf nog trainen?

Verder moeten de verse hondeneigenaren naar parken waar andere honden lopen. Ook langs basisscholen wandelen is goed om gewend te raken aan schreeuwende en rennende kinderen.

Vooral pups uit de hoek van herders, rottweilers en staffords is dit van groot belang om pups niet in een te rustige omgeving te laten opgroeien. Samen met de buurman/vrouw wandelen (op afstand) die ook een hond heeft, wordt zo weer een "nuttige les" voor de pup in deze tijd zonder hondenschool.

Gerelateerde artikelen