Uw hond moet na de vakantie ook weer wennen

Hond · 6 minuten leestijd

Terug naar werk of school

Het klinkt voor sommigen misschien als muziek in de oren. Maar voor huisdieren kan de plotselinge overgang van lange zomerdagen van spelen met de kinderen naar wonen in een leeg huis een zware aanpassing zijn. Hier zijn enkele tips om deze jaarlijkse seizoensovergang zo soepel mogelijk te maken voor uw hond.

Doorbreek verveling door verrijking met speeltjes en snacks

Sla speelgoed in en vul ze met iets lekkers zoals kleine hoeveelheden pindakaas, ingevroren plakjes banaan en hondenvoer.

Verberg die lekkernijen in het huis zodat uw hond ze kan vinden. Maak er een spel van.

Uw hond aanmoedigen om te werken en na te denken voor zijn lekkernijen is een leuke activiteit voor zowel u als uw huisdier.

Introduceer op tijd de nieuwe oude routine

Voordat uw vakantie voorbij is, begin uw hond te laten wennen aan het nieuwe schema. Sta vroeg op, neem uw viervoeter mee uit voor een rigoureuze wandeling (lekker veel energie gebruiken).

Bepaal de nieuwe uitlaat tijden

Weet vantevoren hoelang uw viervoeter alleen thuis kan blijven. Wees voorbereid! Als het uw hond niet lukt om van 9 tot 5 alleen thuis te zijn, kan een bevriende buur of betaalde huisdierenoppas een uitkomst zijn.

Voer een proefrun uit met achtergrondgeluid

Geluid van de televisie of radio kan een positief verschil uitmaken voor uw hond. Het is het uitproberen waard.

Neem de tijd 's ochtends

Hoewel je ochtenden nu misschien wat hectischer zijn om je kinderen de deur uit te krijgen en zelf naar werk te vertrekken, probeer tijd in te plannen voor uw hond. Alleen met uw hond ‘s ochtends een korte wandeling maken kan later op de dag leiden tot problemen. Huisdieren die normaal hun dag doorbrengen met spelen met u of de kinderen kunnen stress en angst ervaren wanneer ze plotseling alleen worden gelaten.Probeer wat eerder op te staan om een lange wandeling van tenminste 20 minuten te maken. Dan kan uw huisdier overdag rusten terwijl u weg bent.

Gebruik de kracht van afleiding

We hebben allemaal onze routines als we het huis verlaten – de sleutels oppakken, de achterdeur controleren, de lichten uitdoen en afscheid nemen van onze hond. Maar onze huisdieren pikken deze signalen op en kunnen ze associëren met afscheid en stress. Probeer een aantal van je routines af te wisselen om ‘opwindgedrag’ te voorkomen.

Uw hond heeft ook na de vakantie even veel aandacht nodig

Al was uw dag vermoeiend of stressvol, uw hond heeft zich de hele dag zelf moeten bezighouden. Maak bewust elke dag wat tijd voor hem vrij. Daar knapt u na een lange werkdag ook van op!

Gerelateerde artikelen