Hond chippen en registreren bij Petlook

Wij zijn een door de overheid erkende online databank voor huisdieren met een chip.

Al vanaf €7,50

Hond chippen en registreren

Jaarlijks belanden er veel honden in het asiel, omdat ze ontsnapt zijn of zoek raken. Als de eigenaren van deze honden het chipnummer van hun huisdieren niet of foutief hebben geregistreerd, wordt het erg lastig om deze honden terug te brengen bij hun baasje. Het chippen en correct registeren van honden maakt deze zoektocht een stuk gemakkelijker.

Wat is een chip precies?

Een chip is zo groot als een rijstkorrel. Het is een klein buisje met daarin micro-elektronica. De dierenarts, het dierenasiel of de dierenambulance heeft een scanapparaat of chiplezer en als hij deze in de buurt van de chip houdt dan zendt deze het unieke chipnummer terug naar het scanapparaat. Het chipnummer bestaat uit 15 cijfers. De eerste 3 cijfers vormen de landcode. Voor Nederland is de landcode 528.

De kosten van een hond chippen

Voor het chippen en registreren van een hond gelden geen vaste prijzen. De kosten varieren van ongeveer € 20,- tot € 50,- bij een dierenarts of dierenasiel.

Voordelen van uw hond chippen

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk: uw hond kan altijd geïdentificeerd worden. Door te chippen is een penning of adreskokertje niet meer nodig. Met chippen kan niet gefraudeerd worden en kunnen kwaadwillende fokkers en handelaren worden opgespoord. Als u uw hond wilt verzekeren tegen ziektekosten, of als u met uw hond naar het buitenland wilt gaan: het gaat (bijna) niet zonder het chippen van uw hond! En tot slot: chippen is diervriendelijk, een chip is makkelijk af te lezen en je ziet er niets van.

Puppy

Registreer uw hond in 4 stappen

Kies uw huisdier

Wilt u een hond, kat of ander huisdier registreren?

Vul uw gegevens in

Vul de naam van uw hond en uw persoonlijke gegevens in.

Kies abonnement

Kies een abonnement en krijg toegang tot 'Mijn Petlook'.

Maak uw profiel compleet

Vul de gegevens van uw hond zoals ras of geslacht in.

Hond chippen en registreren bij een erkende databank

Alleen chippen volstaat niet. Om ervoor te zorgen dat u uw huisdier na het chippen kunt terug vinden, is het erg belangrijk dat u de hond (na het chippen) registreert bij een erkende databank. Dit kan bij Petlook, hoe dit precies in zijn werk gaat vertellen we je hier: hond registreren.

Verplicht chippen en registreren

Honden die na 1 april 2013 in Nederland worden geboren, moeten binnen 7 weken na de geboorte worden gechipt en door de fokker binnen een week worden geregistreerd bij een erkende databank. De fokker is verplicht de registratie weer af te melden binnen 14 dagen na de verkoop. De nieuwe eigenaar is verplicht de pup binnen twee weken na aankoop te registreren bij een erkende databank.

Wilt u een hond importeren?

Als u in het buitenland een hond koopt en deze meeneemt naar Nederland, dan moet de hond in het land van herkomst gechipt zijn. U bent verplicht de hond binnen twee weken na aankomst in Nederland te registreren bij een erkende databank. Voor deze import van honden gelden wettelijke regels die vaak aangepast worden; bekijk de NVWA website voor de meest actuele wetgeving hierover.

Petlook is dé online databank voor huisdieren met een chip.

Registreer al uw huisdieren veilig & snel bij Petlook.

  • Door de overheid erkende databank
  • Onbeperkt aantal dieren registreren op een account
  • Voor dierenbezitters, fokkers en dierenartsen
  • U beheert uw eigen data
  • Medisch dossier
Petlook account: huisdieren overzicht
Makkelijke site, we kunnen er meerdere dieren op een account registreren! Toen ik belde over een vraag, werd ik meteen goed geholpen door een vriendelijke mail.
Een vriendin heeft petlook aangeraden. Zeer te spreken over de service. Het is eenvoudig en je kan makkelijk dingen wijzigen. Klantenservice goed bereikbaar.
Ik werd snel en duidelijk behandeld, Chapeau! Met andere woorden GEWELDIG 9!
Ik kreeg snel antwoord, alleen kan ik niet alles invullen, dus ik wacht op instructies.
Heb contact gelegd met de klantenservice van Petlook met een vrij lastige vraag, kreeg meteen (op zondagavond!) antwoord, met duidelijke verdere vragen en vervolgens was alles binnen een dag in orde.
Vraag gesteld via de mail. Binnen een uur antwoord, kort en krachtig, met de juiste info. Meer had ik niet nodig. Had zelf niet goed gekeken, maar dat terzijde.

Recent dierennieuws