Kat chippen en registreren bij Petlook

Wij zijn een door de overheid erkende online databank voor huisdieren met een chip.

Al vanaf €7,50

Kattenbaasjes, let op!

Uw kat is van onschatbare waarde. Laat ‘m daarom chippen. Wanneer de kat zoekraakt en iemand anders hem vindt, dan vindt u hem door de chip altijd terug. Maar dat is niet het enige dat wij adviseren. Wat velen namelijk niet weten is dat zonder registratie, een chip niet meer is dan een chipnummer. Pas als u uw kat registreert, heeft de chip nut.

Kat chippen en registreren

Jaarlijks belanden er veel katten in het asiel, omdat ze ontsnapt zijn of zoek raken. Als de eigenaren van deze katten het chipnummer niet of foutief hebben geregistreerd, wordt het erg lastig om deze katten terug te brengen bij hun baasje. Het chippen en registeren van katten maakt deze zoektocht een stuk gemakkelijker.

Registreer uw kat in 4 stappen

Kies uw huisdier

Wilt u een hond, kat of ander huisdier registreren?

Vul uw gegevens in

Vul de naam van uw hond en uw persoonlijke gegevens in.

Kies abonnement

Kies een abonnement en krijg toegang tot 'Mijn Petlook'.

Maak uw profiel compleet

Vul de gegevens van uw hond zoals ras of geslacht in.

Wat is een chip precies?

Een chip is zo groot als een rijstkorrel. Men noemt dit een microchip. Het is een klein buisje met daarin micro-elektronica. Een dierenarts of een beroepsmatige chipper brengt deze met naald onder de huid van de kat.

Vaak wordt de chip in de hals of tussen de schouderbladen van de kat ingebracht. De naald is net iets dikker dan een vaccinatiespuit. Uw kat voelt dus hetzelfde als bij een normale vaccinatie.

De kosten van een kat chippen

Voor het chippen en registreren van een kat gelden geen vaste prijzen. De kosten varieren van ongeveer € 20,- tot € 50,- bij een dierenarts of dierenasiel.

Chip

Hoe werkt de chip van uw kat?

De dierenarts, het dierenasiel of de dierenambulance heeft een scanapparaat of chiplezer en als hij deze in de buurt van de chip houdt dan zendt deze het unieke chipnummer terug naar het scanapparaat. Het chipnummer bestaat uit 15 cijfers. De eerste 3 cijfers vormen de landcode. Voor Nederland is de landcode 528.

Waarom kat chippen en registreren

Katten hebben alleen bij import of export de verplichting om gechipt te zijn.

Veel gemeentes, de dierenbescherming, de dierenartsen en dierenambulances raden het aan om katten te chippen en registreren. Katten lopen veel vaker weg dan honden, komen veel vaker in het asiel en zorgen soms voor overlast. Dan is het handig dat de chip en de registratie er voor zorgen dat de eigenaar te bereiken is.

Voor de import van katten gelden wettelijke regels die vaak aangepast worden; bekijk de NVWA website voor de meest actuele wetgeving hierover.

Organisaties pleiten voor verplichting kat chippen

Het aantal zwerfkatten stijgt, deze katten kunnen een probleem gaan vormen omdat de dieren verwilderen en zich gaan voortplanten. Organisaties als de Dierenbescherming, de DiBeVo en de KNMvD pleiten daarom ook voor het verplicht chippen en registreren van katten.

Moet ik mijn kat chippen als deze altijd binnen blijft?

Katten die niet of nauwelijks buitenkomen, moet ik die ook laten chippen en registreren? Strikt genomen niet. Maar als de kat ontsnapt, dan ontbreekt het juist de ‘binnenkatten’ aan oriëntatie vermogen om de weg terug naar huis te vinden.

Daarom raden wij u aan om, ook als uw kat niet buiten komt, uw kat te laten chippen en zelf te registreren. Hoe het chipregistratieproces in elkaar zit vertellen we je op onze katten registreren-pagina!

Dé 3 belangrijkste voordelen om uw kat te chippen

  1. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk: uw kat kan altijd geïdentificeerd worden. Door te chippen kan uw kat nooit meer zijn penning of adreskokertje kwijtraken.
  2. Met chippen kan niet gefraudeerd worden en kunnen kwaadwillende fokkers en handelaren worden opgespoord. Als u uw kat wilt verzekeren tegen ziektekosten, of als u met uw kat naar het buitenland wilt gaan: het gaat (bijna) niet zonder het chippen van uw kat!
  3. En tot slot: chippen is diervriendelijk, een chip is makkelijk af te lezen en je ziet er niets van.
Makkelijke site, we kunnen er meerdere dieren op een account registreren! Toen ik belde over een vraag, werd ik meteen goed geholpen door een vriendelijke mail.
Een vriendin heeft petlook aangeraden. Zeer te spreken over de service. Het is eenvoudig en je kan makkelijk dingen wijzigen. Klantenservice goed bereikbaar.
Ik werd snel en duidelijk behandeld, Chapeau! Met andere woorden GEWELDIG 9!
Ik kreeg snel antwoord, alleen kan ik niet alles invullen, dus ik wacht op instructies.
Heb contact gelegd met de klantenservice van Petlook met een vrij lastige vraag, kreeg meteen (op zondagavond!) antwoord, met duidelijke verdere vragen en vervolgens was alles binnen een dag in orde.
Vraag gesteld via de mail. Binnen een uur antwoord, kort en krachtig, met de juiste info. Meer had ik niet nodig. Had zelf niet goed gekeken, maar dat terzijde.

Petlook is dé online databank voor huisdieren met een chip.

Registreer al uw huisdieren veilig & snel bij Petlook.

  • Door de overheid erkende databank
  • Onbeperkt aantal dieren registreren op een account
  • Voor dierenbezitters, fokkers en dierenartsen
  • U beheert uw eigen data
  • Medisch dossier
Petlook account: huisdieren overzicht

Recent dierennieuws