Kat chippen en registreren bij Petlook

Wij zijn een door de overheid erkende online databank voor huisdieren met een chip.

Al vanaf €7,50

Kat chippen en registreren

Jaarlijks belanden er veel katten in het asiel, omdat ze ontsnapt zijn of zoek raken. Als de eigenaren van deze honden het chipnummer van hun huisdieren niet of foutief hebben geregistreerd, wordt het erg lastig om deze katten terug te brengen bij hun baasje. Het chippen en registeren van katten maakt deze zoektocht een stuk gemakkelijker.

Wat is een chip precies?

Een chip is zo groot als een rijstkorrel. Het is een klein buisje met daarin micro-elektronica. De dierenarts, het dierenasiel of de dierenambulance heeft een scanapparaat of chiplezer en als hij deze in de buurt van de chip houdt dan zendt deze het unieke chipnummer terug naar het scanapparaat. Het chipnummer bestaat uit 15 cijfers. De eerste 3 cijfers vormen de landcode. Voor Nederland is de landcode 528.

De kosten van een kat chippen

Voor het chippen en registreren van een kat gelden geen vaste prijzen. De kosten zijn te overzien: het varieert van ongeveer € 10,- tot € 40,- bij een dierenarts of asiel.

Voordelen van uw kat chippen

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk: uw kat kan altijd geïdentificeerd worden. Door te chippen kan uw kat nooit meer zijn penning of adreskokertje kwijtraken.

Met chippen kan niet gefraudeerd worden en kunnen kwaadwillende fokkers en handelaren worden opgespoord. Als u uw kat wilt verzekeren tegen ziektekosten, of als u met uw kat naar het buitenland wilt gaan: het gaat (bijna) niet zonder het chippen van uw kat!

En tot slot: chippen is diervriendelijk, een chip is makkelijk af te lezen en je ziet er niets van.

Kat chippen als deze altijd binnen blijft?

Katten die niet of nauwelijks buitenkomen, moet ik die ook laten chippen en registreren? Strikt genomen niet. Maar als de kat ontsnapt, dan ontbreekt het juist de ‘binnenkatten’ aan oriëntatie vermogen om de weg terug naar huis te vinden.

Daarom raden wij u aan om, ook als uw kat niet buiten komt, uw kat te laten chippen en zelf te registreren. Hoe het chipregistratieproces in elkaar zit vertellen we je op onze katten registreren-pagina!

Kat en hond

In de bovenstaande video ziet u hoe het chippen van een kat in z'n werk gaat.

Registreer uw kat in 4 stappen

Kies uw huisdier

Wilt u een hond, kat of ander huisdier registreren?

Vul uw gegevens in

Vul de naam van uw hond en uw persoonlijke gegevens in.

Kies abonnement

Kies een abonnement en krijg toegang tot 'Mijn Petlook'.

Maak uw profiel compleet

Vul de gegevens van uw hond zoals ras of geslacht in.

Waarom kat chippen en registreren

Katten hebben alleen bij import of export de verplichting om gechipt te zijn.

Veel gemeentes, de dierenbescherming, de dierenartsen en dierenambulances raden het aan om katten te chippen en registreren. Katten lopen veel vaker weg dan honden, komen veel vaker in het asiel en zorgen soms voor overlast. Dan is het handig dat de chip en de registratie er voor zorgen dat de eigenaar te bereiken is.

Voor de import van katten gelden wettelijke regels die vaak aangepast worden; bekijk de NVWA website voor de meest actuele wetgeving hierover.

Organisaties pleiten voor verplichting kat chippen

Het aantal zwerfkatten stijgt, deze katten kunnen een probleem gaan vormen omdat de dieren verwilderen en zich gaan voortplanten. Organisaties als de Dierenbescherming, de DiBeVo en de KNMvD pleiten daarom ook voor het verplicht chippen en registreren van katten.

Petlook is dé online databank voor huisdieren met een chip.

Registreer al uw huisdieren simpel & snel bij Petlook.

  • Door de overheid erkende databank
  • Onbeperkt aantal dieren registreren op een account
  • Voor dierenbezitters, fokkers, dierenartsen
  • U beheert uw eigen data
  • Medisch dossier
Petlook account: huisdieren overzicht
Makkelijke site, we kunnen er meerdere dieren op een account registreren! Toen ik belde over een vraag, werd ik meteen goed geholpen door een vriendelijke mail.
Een vriendin heeft petlook aangeraden. Zeer te spreken over de service. Het is eenvoudig en je kan makkelijk dingen wijzigen. Klantenservice goed bereikbaar.
Ik werd snel en duidelijk behandeld, Chapeau! Met andere woorden GEWELDIG 9!
Ik kreeg snel antwoord, alleen kan ik niet alles invullen, dus ik wacht op instructies.
Heb contact gelegd met de klantenservice van Petlook met een vrij lastige vraag, kreeg meteen (op zondagavond!) antwoord, met duidelijke verdere vragen en vervolgens was alles binnen een dag in orde.
Vraag gesteld via de mail. Binnen een uur antwoord, kort en krachtig, met de juiste info. Meer had ik niet nodig. Had zelf niet goed gekeken, maar dat terzijde.

Recent dierennieuws