HELP! Uw kat kwijt

Kat · 2 minuten leestijd

5 tips om ‘m terug te vinden

Katten zijn avonturiers. Ze onderzoeken alle hoekjes van uw huis, graven kuilen in tuinen en ontdekken dolgraag onbekende terreinen. Daarbij dwaalt uw kat nog weleens af. Elk jaar raken er tienduizenden katten kwijt met terneergeslagen ( verdrietige?) baasjes als gevolg. Die helpen wij graag. Lees hier hoe u uw kat snel weer terugvindt.

Chip en registreer uw kat

Is uw kat gechipt en geregistreerd? Dan is ze door haar registratie eenvoudig terug te vinden als iemand haar vindt. Is uw poes niet gechipt en geregistreerd? Pas dan onderstaande tips toe en zorg voor een chip zodra u uw kat hebt teruggevonden. Dat maakt de zoektocht makkelijker. Controleer wat een vinder kan zien door het chipnummer van uw kat in te tikken op www.chipnummer.nl

Tip 1: Zoek in de buurt

Katten dwalen vaak rond in een straal van honderdvijftig meter. Zoek dus eerst goed op de zolder, kelder of op andere plekken in huis. Breid de zoektocht daarna uit rondom huis. Zit uw kat ergens bang onder een auto? Dan durft ze meestal ‘s nachts weer de tocht naar huis te trotseren.

Tip 2: Ga langs de buren

Omdat een kat meestal in de buurt blijft, kan ze zichzelf ook zomaar bij de buren in de tuin verstoppen. Bel daarom bij je buren aan en zoek met ze in schuren of gestalde caravans.

Tip 3: Gebruik social media

Lang leven social media. Buren volgen elkaar meestal op social kanalen, zoals Facebook en Instagram. Plaats hierop dus meteen een vermist-bericht en vraag ook aan buurtbewoners om uw bericht te delen. Of stuur een bericht in de buurt-Whatsapp. Ook bestaan er buurtapps, zoals “Nextdoor”.

Tip 4: Hang posters op

Hoewel social media een slimme manier is om uw kat te zoeken, moet u de kracht van posters niet onderschatten. Via de dierenbescherming kunt u deze eenvoudig zelf maken. Hang de posters op in de buurt en houdt uw telefoon vervolgens goed in de gaten.

Tip 5: Bel de dierenambulance of asiel

Is er geen spoor van uw kat in de buurt te bekennen? Neem dan contact op met de dierenartsen, dierenambulance of het asiel. Geef een omschrijving van uw kat en hopelijk zit ze daar op u te wachten. Met chipgegevens gaat dat een stuk makkelijker: deze instanties lezen de chip uit en zoeken vervolgens via sites zoals www.dierkwijt.nl of www.chipnummer.nl wie het baasje is. Petlook werkt ook samen met deze sites.

Soms duurt het een aantal dagen voor ze uw kat vinden. Bel dus na een paar dagen opnieuw om te kijken of uw kater inmiddels weer is opgedoken.

Nog meer informatie over verloren huisdieren vind u hier.

Uw kat nooit meer kwijtraken? Chip haar altijd.

Gerelateerde artikelen