Kattenpoep in de tuin? Voorkom ruzie met deze tips

Kat · 2 minuten leestijd

Poepende buitenkatten en prikkelbare buren: nee, niet de best denkbare combinatie. Wilt u een hoogoplopende ruzie vanwege dierlijke uitwerpselen in de naburige tuin voorkomen? Pas dan, soms in overleg met de buren, deze diervriendelijke tips toe. En behoedt uzelf voor een bezoekje van rijdende rechter Frank Visser en zijn cameraploeg. 

kat op stoep

Kattenschrik

Katten houden niet van vieze geurtjes. Is de kattenbak niet snel genoeg verschoond? Uw huisdier blijft er uit de buurt (en is vaak zelfs een tikkeltje chagrijnig). Ook tuinen die bestrooid zijn met kattenschrik vermijden ze. Kattenschrik bestaat uit kleine korrels die een sterke geur hebben en ruikt vaak naar knoflook. Let op dat u een ecologische variant van de diervriendelijke verjager kiest en dat bij het uitstrooien geen open raam nabij is, want de stank is soms ook voor de mens geen pretje.

Ultrasoon geluid

Een moderne methode om dieren weg te houden bij die mooie borderplanten? Ultrasoon geluid biedt wellicht de perfecte oplossing. Een klein apparaat zendt ultrasone golven uit die niet waarneembaar zijn voor het menselijk oor, maar wel katten en andere dieren afschrikken. Deze verjager is er in vele vormen en maten: op zonne-energie, inclusief bewegingssensor, met een pin om in de tuin te plaatsen. Er zijn vaak meerdere ultrasone frequenties in te stellen om verschillende diersoorten mee te verjagen.

Poeswerend perkgoed

De meest natuurlijke manier om katten en hun uitwerpselen te weren? Kies bloemen en planten uit waar poezen hun snuit doorgaans voor ophalen. Denk dan aan citroenverbena, -geraniums, -melisse en -tijm. Maar ook aan lavendel, ooievaarsbek, wijnruit en vuurwerkplanten. U vindt dit groen vaak lekker ruiken, terwijl katten rillingen krijgen als ze er alleen al aan denken.

Koffieprut

Een echte oplossing of meer een mythe? Koffie voorziet ons nieuwe energie en de prut die overblijft, schijnt een antwoord te zijn op katten die de tuin terroriseren. Katten en koffieprut matchen blijkbaar niet. Ze houden niet van de geur en balen van de drab tussen hun pootjes. Leuke bijvangst: de prut werkt ook als mest voor planten. Stel de 'koffieprutmethode' werkt bij u niet, dan zijn er andere probeersels: strooi eens wat azijn of leg stukjes citrusvruchten in de tuin.

Is uw kat een tuin uitgejaagd en sindsdien niet teruggekomen? Met een chip vergroot u de kans dat u uw huisdier weer in de armen kunt sluiten.

Gerelateerde artikelen