Welke kat past bij mij?

Kat · 2 minuten leestijd

Ontdek 5 nieuwsgierige avonturiers

Bent u zelf sportief? Of ziet u juist hele zondagen spelen met uw kat als het perfecte plaatje wanneer uw viervoeter eindelijk definitief uw huis bewoont? Kies een actief ras en u heeft altijd iets te doen. We zetten een aantal avonturiers op een rij, zodat u ontdekt welke kat bij u past.

Kat op avontuur

Voordat u een kat uitzoekt

Het leuke aan actieve katten, is dat ze niet bang zijn om op avontuur te gaan. Jouw sokkenla? Fantastisch. De tuin? Uitstekende plek om vogels te spotten. De buurt? Zijn geluk kan niet op! Een hele wereld om te ontdekken. Jouw lieve kat gaat dan ook graag op onderzoek uit, maar daar ligt ook de crux. Niet altijd vinden viervoeters hun vertrouwde huis terug. Laat uw actieve kat daarom chippen en registreren. Zo zorgt u ervoor dat uw geliefde huisdier weer thuiskomt.

Voorkomen dat uw kat niet meer thuis komt?

Welke actieve kat past bij mij?

Abessijn

Ah, de Abessijn. Een van de oudste katten die we kennen én razendpopulair. Logisch ook. Het is een makkelijk te trainen ras dat dol is op het spelen van spelletjes. Hier hoeft u niet per se voor aanwezig te zijn. Laat de deur open en hij gaat met veel plezier de buurt verkennen. Ze zijn dol op springen en klimmen, dus ze zullen jouw tuin al snel verlaten. Een kat die de koelkast kan openmaken ? Bijna altijd een Abessijn!

Houdt u hem liever binnen? Maak dan puzzels waarin u eten verstopt. Daar is uw kat wel even zoet mee. Abessijnen leven wel graag samen met andere katten en mocht u op vakantie gaan, regel dan zeker wat vertier.

Conclusie: Bent u van het ganzenborden, trivianten en op zoek naar een actieve (buiten)kat? Dan weet u nu dat een Abessijn perfect bij u past.

Balinees

Stilzitten? Niet als het aan de Balinees ligt. Spelen, jagen, rennen. Vooral dat laatste vindt dit ras heerlijk om te doen. Neem hem vooral mee naar buiten en sprint met hem mee. Houdt u hem bij? De Balinees is extravert en nieuwsgierig en vindt het daarom heerlijk om actief buiten te zijn. Ook binnen vinden ze gezellig, vooral wanneer u met hem speelt.

Conclusie: Als u liever de volgende taak van uw to-do-lijst afvinkt dan op de bank neerploft, gaat de Balinees heel goed mee op het ritme.

Egyptische Mau 

De Egyptische Mau is de snelste kat ter wereld. Goed dus om deze vriend af en toe te laten razen. Het ras is nieuwsgierig en springt overal op en af. Gelukkig zijn ze ook makkelijk te trainen. Maar stilzitten kunnen ze niet. Wederom een actieve kat die van een avontuur houdt.

Conclusie: Kies de Egyptische Mau als u van bedrijvigheid in uw huis houdt en het u leuk lijkt om de kat te trainen.

Bent u een kattenliefhebber maar staat die dagelijkse wandeling met een hond u ook wel aan? Een Somali neemt u gewoon mee aan een lijntje. Vinden ze leuk.

Oriëntaalse Korthaar

Een actieve viervoeter én een echte knuffelbeer: dat is de Oriëntaalse korthaar. Een uitstekende keuze wanneer u van beide karaktereigenschappen gelukkig wordt. Een kleine kanttekening: ze zijn niet vies van gemiauw. Het kan in uw huis dus een flink orkest veroorzaken, maar gelukkig vindt deze kat het geen enkel probleem om buiten het avontuur op te zoeken.

Conclusie: Welke kat bij u past? Wellicht de Oriëntaalse korthaar: dit ras heeft the best of both worlds als u van activiteiteten en knuffelen houdt.

Iedere kat heeft natuurlijk zijn eigen persoonlijkheid, maar qua ras kunt u best een zeer geschikte bij uw huishouden vinden. Welke actieve kat past het beste bij u? En weet u al wat u moet doen voordat de kat in huis komt?

Gerelateerde artikelen