Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Nieuwsoverzicht

Kat krijgt een verplichte chip, net als de hond.

Petlook wil, als oudste Internet databank voor gechipte huisdieren onderstaand initiatief graag onderschrijven, maar ook even wat nuance aanbrengen!

Het Huisdierhitteplan

Een "gezond verstand gids" voor huisdiereigenaren en huisdierverzorgers.

Huisdieren zijn net als mensen extra kwetsbaar bij hoge temperaturen; hierbij wat algemene adviezen en daaronder nog wat diersoortspecifieke onderwerpen.

Campagne Ontmasker de foute fokker

Geachte heer/mevrouw,

Malafide hondenhandel is een oorzaak van veel leed. Bij de puppy’s en moederhonden, maar zeker ook bij de kopers. Zij lopen het risico een ziek hondje te kopen dat ze al snel weer verliezen aan een wormeninfectie of nare ziekte als Parvo. Of de pup is slecht gesocialiseerd en angstig. Ook u kent ongetwijfeld de verhalen en misschien heeft u het meegemaakt in uw werk: enthousiaste nieuwe puppybaasjes die u een week later vol verdriet komen vertellen dat het diertje overleden is. Als dierenliefhebber én als professional wordt u niet vrolijk van zo’n verhaal.

In onze nieuwe campagne waarschuwen wij pupkopers door met grappige maar ook pakkende cartoons te laten zien welke trucjes de malafide handelaars gebruiken. We vertellen waar men op moet letten bij de zoektocht naar een gezonde en blije pup. De campagne loopt door tot eind april.

Doe ook mee! Dit kunt u nu doen:

  • Ga naar ons YouTube kanaal youtube.com/user/gezelschapsdieren en deel onze video’s op uw website of social media.
  • Plaats een campagnebanner op uw website met een link naar de actiepagina licg.nl/foutefokker.
  • Verspreid de puppychecklist, een hulpmiddel voor iedereen die een pup wil gaan kopen. Zet hem via een widget op uw website of print hem uit voor uw klanten.
  • Plaats een advertentie in uw blad of magazine: A5 formaat liggend en staand. Maar ieder aangepast formaat is mogelijk.
  • Deel de Facebook-berichten van het LICG, zodat uw volgers de cartoonanimatie zien en gewaarschuwd worden.
  • Hang de campagne poster op in uw winkel of wachtruimte. Velen zullen deze per post ontvangen. Niet gehad of u wilt er meer? Ga dan naar onze website professionals.licg.nl en bestel bij. Daar vindt u ook alle andere campagnematerialen.

Het LICG hoopt op uw enthousiaste deelname. Zo zorgen we er samen voor dat zoveel mogelijk mensen weten waar ze op moeten letten en foute fokkers kunnen ontmaskeren.

Met vriendelijke groet,
Het team van het LICG

Een prachtig alternatief voor gangbare eiwitten in huisdiervoeding: insecten!

TrovetTROVET introduceerde in oktober dieetvoeding op basis van insecten. TROVET Hypoallergenic (Insect) is speciaal samengesteld voor volwassen honden met voedselovergevoeligheid en is via de dierenarts verkrijgbaar.

Voedselovergevoeligheid is een belangrijke veroorzaker van maagdarm- en huidklachten bij honden. Het merendeel wordt veroorzaakt door dierlijke eiwitten. Door een nieuwe eiwitbron aan te bieden, kan een overgevoeligheidsreactie worden voorkomen. In Hypoallergenic (Insect) zijn larven van de Black Soldier Fly (BSF) als eiwitbron verwerkt. Er zijn in Europa nog geen producten voor dierlijke consumptie, waarin insecten als eiwitbron worden gebruikt. Dit maakt de kans zeer klein dat een hond hiervoor een allergie heeft ontwikkeld.

Vergiftigingen

Vergiftigingen

De afgelopen weken hebben wij het volgende in de praktijk meegemaakt:
Vergiftigingen door:

Chocolade:
Chocolade is giftig voor honden en katten! Heeft uw huisdier chocolade gegeten, neem dan direct contact op met uw dierenarts.
Theobromine in chocolade is niet giftig voor mensen, wel voor honden.

Serie Hondenleven in radioprogramma De ochtend

hondenlevenDeze week heeft het radio programma 'De ochtend' een serie over de vraag "Hoe kan het dat ondanks de enorme vraag naar honden de asiels nog steeds vol zitten?
Hieronder de links om de afleveringen te beluisteren:
Aflevering 1
Aflevering 2
Aflevering 3
Aflevering 4

Aflevering 5

Illegale puppyhandel

Een schokkend verslag over de puppyhandel.
Illegale puppyhandel

Actie 4CYTE: gratis proefzakjes

4CYTE verpakkingen

 

Actie: Vervang pijnstillers Metacam, Novacam, Rimadyl, Previcox door 4CYTE zonder bijwerkingen!

Beschrijf uw positieve of negatieve ervaring met pijnstillers voor gewrichten en waarom uw hond of kat deze wel / niet nodig heeft?
U ontvangt een proefzakje 4CYTE (verkoopwaarde rond 25 euro) van 20 gram en een informatiefolder.

Overheid checkt chip dode huisdieren onvoldoende

Het Vara programma Kassa! besteedde 4 oktober 2014 aandacht aan het feit dat de overheid dode huisdieren onvoldoende controleert op een chip.

Verplichte vaccinatie hondsdolheid bij import puppies en nieuw dierenpaspoort

Jonge honden, katten en fretten moeten vanaf 29 december 2014 bij binnenkomst in Nederland verplicht gevaccineerd zijn tegen rabiës (hondsdolheid). Hierdoor zijn de jonge dieren minimaal 15 weken oud als ze naar Nederland komen. Ook worden de regels voor dierenpaspoorten strenger. Dit staat in een brief van staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken aan de Tweede Kamer. Oudere dieren moeten al gevaccineerd zijn tegen hondsdolheid bij binnenkomst in Nederland.

Besluit Houders van Dieren in werking

Op 1 juli treedt het Besluit Houders van Dieren in werking. Dat brengt een aantal veranderingen met zich mee. Zo moet een verkoper van een dier voortaan verplicht schriftelijke informatie meegeven aan de nieuwe eigenaar.

Waar komen de nieuwe honden jaarlijks eigenlijk vandaan?

Jaarlijks komen er in Nederland duizenden nieuwe honden bij hun nieuwe baasjes. Maar waar komen ze eigenlijk vandaan? We vragen het aan Carien Radstake van (Stray) Animal Foundation Platform, die de nieuwe aanwas van honden in 2012 in Nederland onlangs heeft gepresenteerd op het Zwerfdierensymposium.

Hondenhandelaren en hondenkopers moeten hond verplicht registreren

Hondenhandelaren en hondenkopers moeten hond verplicht registreren Nieuwsbericht Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit | 10 september 2013 Hondeneigenaren die hun hond nog niet gechipt en geregistreerd hebben moeten dit zo snel mogelijk alsnog doen. Die oproep doet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De gegevens van geregistreerde honden komen terecht in een databank waarin staat waar de hond vandaan komt en wie de eigenaar is. Registratie helpt daarom bij de aanpak van illegale hondenhandel en maakt het mogelijk weggelopen honden bij hun eigenaar terug te brengen.

Wat is Petlook?

Petlook is een internetdatabank voor huisdieren met een chip. De eigenaar kan zelf zijn huisdier registreren, een foto plaatsen, een medisch dossier aanleggen en de gegevens van de dierenarts toevoegen. Petlook is een door de overheid erkende databank en is aangesloten bij SDGN, Stichting Samenwerkende Databanken Gezelschapsdieren Nederland, www.dierkwijt.nl, www.chipnummer.nl en diverse zoekmachines voor vermiste huisdieren.

Petlook Tip

Hondenkraan of ‘drinknippel’ Met een kraantje dat de hond zelf kan bedienen is het probleem van vers en schoon water definitief opgelost. Met deze zelfbediening heeft u geen omkijken meer naar de drinkbak.

Mijn hond is gechipt, wat nu?

Gechipt! En dan altijd registeren, maar waar? Op 1 april jongstleden werd de wet van kracht die bepaalt dat alle pups die worden geboren na 1 april 2013 voortaan moeten worden gechipt en geregistreerd. Hetzelfde geldt voor alle honden die na die datum vanuit het buitenland worden ingevoerd.

Petlook is door de overheid erkend!

Den Ham, 2 april 2013 Op 1 april 2013 is de nieuwe wetgeving ingegaan waardoor het verplicht is om pups geboren na 1 april 2013 te chippen en registreren. Hetzelfde geldt voor honden die na die datum worden ingevoerd vanuit het buitenland.

Nieuw! AnimalAlert!

Mijn huisdier is weggelopen. Wat nu? Ik heb een dier gevonden. Wat nu? Ik wil meehelpen met AnimalAlert: Ga naar www.animalalert.nl en volg de aanwijzingen op de website.

ANP: Check dode dieren op chip!

Check dode dieren op chip! 15-02-2011 17:32 DEN HAAG (ANP) – De tijd dat baasjes weken en soms nog langer blijven zoeken naar een weggelopen en intussen dood huisdier, is als het aan het CDA ligt, voorbij. De partij wil dat dode dieren die worden gevonden voortaan standaard worden gecontroleerd op de aanwezigheid van een chip.

Download folder (PDF)
123Tinki.com - Home for Dogs
AlertAdvertentie