Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Een prachtig alternatief voor gangbare eiwitten in huisdiervoeding: insecten!

TrovetTROVET introduceerde in oktober dieetvoeding op basis van insecten. TROVET Hypoallergenic (Insect) is speciaal samengesteld voor volwassen honden met voedselovergevoeligheid en is via de dierenarts verkrijgbaar.

Voedselovergevoeligheid is een belangrijke veroorzaker van maagdarm- en huidklachten bij honden. Het merendeel wordt veroorzaakt door dierlijke eiwitten. Door een nieuwe eiwitbron aan te bieden, kan een overgevoeligheidsreactie worden voorkomen. In Hypoallergenic (Insect) zijn larven van de Black Soldier Fly (BSF) als eiwitbron verwerkt. Er zijn in Europa nog geen producten voor dierlijke consumptie, waarin insecten als eiwitbron worden gebruikt. Dit maakt de kans zeer klein dat een hond hiervoor een allergie heeft ontwikkeld.

Een andere reden voor het verwerken van insecten in (dier)voeding is de wereldwijd groeiende vraag naar eiwit en de dalende hoeveelheid beschikbare landbouwgrond. Dit heeft tot gevolg dat er alternatieve eiwitbronnen gevonden moeten worden. BSF larven zijn uitermate geschikt voor het grootschalig omzetten van (laagwaardige) plantaardige producten in (hoogwaardige) dierlijke eiwit- en vetproducten. Doordat insecten koudbloedig zijn, worden minder afvalstoffen geproduceerd die moeten worden uitgescheiden. Dit beperkt de belasting van het milieu.

TROVET ziet met deze uitbreiding van het assortiment een kans om mee te gaan in de duurzame ontwikkeling van het gebruik van insecten in voeding. TROVET neemt daarom als eerste dieetvoedermerk in Europa de stap in de insectenwereld.

Download folder (PDF)
Dier gevonden?
AlertAdvertentie