Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Nieuw beleid in Brabant omtrent dierenmishandeling en ondermijnende criminaliteit

In de Provinciale staten van Noord Brabant is een motie van de Partij voor de Dieren aangenomen zodat dierenmishandeling in het beleid tegen ondermijnende criminaliteit wordt opgenomen. Hierdoor kunnen in de toekomst in Noord Brabant de handhavers in het buitengebied (BOA’s, boswachters), de dierenpolitie en het Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling gaan samenwerken om bijvoorbeeld de broodfokkers te stoppen en aan te pakken. De motie werd gesteund door alle bijna Brabantse partijen.

Dierenmishandeling en criminaliteit gaat vaak hand in hand blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Utrecht. “In het nieuwe beleid dat de provincie wil gaan uitvoeren met onze nieuwe gedeputeerde Veiligheid misten wij hier de aandacht voor, terwijl we met een gerichte inzet in Brabant de pakkans kunnen vergroten en veel dierenleed kunnen voorkomen”, aldus Statenlid Marco van der Wel.

De illegale puppyhandel werd expliciet genoemd in de motie, in Noord Brabant is vermoedelijk een behoorlijk netwerk  actief, bij deze handel staat dierenwelzijn, dierenmishandeling en criminaliteit met elkaar in verband volgens de PvdD. “Het is een triest voorbeeld van hoe dierenmishandeling en criminele activiteiten hand in hand gaan. Wat de Partij voor de Dieren betreft gaan we in het nieuwe provinciale beleid actief de aanval openen op criminele organisaties die zich ook bezig houden met illegale puppyhandel, stropen en hondengevechten,” aldus van der Wel.

Lees meer dierennieuws op: https://actueeldierennieuws.nl/

Download folder (PDF)
Dier gevonden?
AlertAdvertentie