Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Ooo kom maar is kijken wat in ik mijn schoentje vind

Pup

foto: LICG

 

Sinterklaas is weer in het land en van uit allerlei instanties wordt sint opgeroepen om goed na te denken voor dat hij een levend dier schenkt. Een lief klein hond of katje is door de sint heel snel gekocht maar heeft sint wel in de gaten dat diegene die het dier krijgt jarenlang voor het dier moet zorgen? En als sint dan het dier koopt weet hij dan op wat hij moet letten zodat hij een gezond en lief dier koopt en geen kat in de zak?

 

De aanschaf van een huisdier mag nooit een impulsieve aankoop zijn, het is een aankoop voor jaren van verzorging, het is geen aankoop omdat het dier er zo schattig uit ziet en een kind dat zo graag wil hebben. Telkens weer wordt er geconstateerd dat er vooral bij honden problemen zijn zoals zieke honden van uit de malafide handel, door gefokte dieren omdat mensen een dier willen hebben dat er op een bepaalde manier uit moet zien maar wel welzijnsproblemen veroorzaakt.

 

Lieve sint, bedenk u wanneer een kind om een dier in de schoen vraagt, het is een geschenk dat jaren verantwoording met zich meebrengt, een geschenk dat niet net als een speeltje in de hoek gelegd kan worden en dan te vergeten.

 

Om de sint te helpen heeft het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) een aantal zaken voor hem op een rij gezet, hier kan hij ze lezen:

 
https://www.licg.nl/honden/de-aanschaf-van-een-hond/

 

https://www.licg.nl/honden/de-puppy-checklist/

 

LICG heeft ook een informatiefilm voor de sint gemaakt:

https://youtu.be/6ixUoh-A86s

 

Lees meer dierennieuws op: https://actueeldierennieuws.nl/

Download folder (PDF)
Dier gevonden?
AlertAdvertentie