Deze website is beveiligd met een PKI overheidscertificaat.

Kater Joep na drie lange nachten eindelijk uit boom

foto keistadnieuws

Boomverzorger Joep Hinzen moest er aan te pas komen om kat Joep uit de boom te krijgen waar hij al sinds vrijdagavond in bevond. Op vrijdagavond kwam de kat niet zoals gebruikelijk naar huis en gingen de eigenaren op zoek naar hem, ze troffen hem luid miauwend aan hoog in een boom in het bos aan het Limvioveld in Amersfoort.

 

De brandweer werd op zaterdagavond ingeschakeld om Joep uit zijn benarde positie te krijgen echter een hoogwerker kon daar niet komen, de grond is te nat en drassig om hem af te stempelen dus werd de ladder te voorschijn getoverd maar kregen Joep niet te pakken, op zondag probeerde de brandweer het met een ander tactiek, ze probeerde met een krachtige waterstraal Joep te dwingen uit de boom te komen, helaas ook weer zonde succes.

 

Gisteravond werd Joep Hinzen ingeschakeld, Joep staat er om bekend dat hij vaker met succes katten uit hoge bomen kan krijgen, het klimmen in bomen is zijn werk, al meer dan twintig jaar klimt Joep de boom in om ze te snoeien. ,,Gisteravond ben ik om 19.00 uur voor het eerst de boom ingeklommen. Dat was in het pikdonker en dus een risico, maar ik dacht: ik ga die kat er gewoon uithalen. Maar toen ik op een metertje of 25 kwam, klom de kat verder omhoog en werd de boom te dun. Dat was gevaarlijk.” Hierop staakte Hinzen zijn poging maar was vanochtend al weer ter plekke en klom hij weer de boom in.

 

,,Joep is blijkbaar vannacht toch wat omlaag geklommen. Maar toen ik bij hem kwam, ging hij er weer vandoor, klom als een soort eekhoorn in een andere boom en ging op de rand van een tak zitten. Ik ben er achteraan geklommen. We zaten toen zo’n 15 meter hoog.” Vertelt Hinzen, ,,Ik heb ‘m met het schepnet van de tak uit de boom kunnen duwen. Hij viel naar beneden en kwam op zijn pootjes in het gras terecht. De mensen beneden zagen direct dat hij ongedeerd was, maar hij rende er vliegensvlug vandoor.”

 

Of de kat intussen alweer thuis is hebben we nog niet mogen vernemen maar volgens de eigenaar was Joep honkvast.


Lees meer dierennieuws op: https://actueeldierennieuws.nl/

Download folder (PDF)
Dier gevonden?
AlertAdvertentie